Forelskelse:

Bør du avsløre at du er betatt av vennen din?

Mange er redde for å ødelegge vennskapet.

FYSISK NÆRHET KAN FEILTOLKES: Studier viser at vi ofte misoppfatter signaler og tror at det er romantisk og seksuell interesse i et vennskap. Ifølge studier er det flere menn enn kvinner som tror at vennen deres av motsatt kjønn er interessert i noe mer.
FYSISK NÆRHET KAN FEILTOLKES: Studier viser at vi ofte misoppfatter signaler og tror at det er romantisk og seksuell interesse i et vennskap. Ifølge studier er det flere menn enn kvinner som tror at vennen deres av motsatt kjønn er interessert i noe mer. Vis mer
Publisert

Det er dessverre ikke slik at vi kan velge hvem vi skal bli betatt av og forelsket i. Av og til kommer følelsene helt uventet som lyn fra klar himmel. Kanskje du plutselig ser barndomskompisen din i et nytt lys, du kjenner at hjertet banker litt ekstra hver gang han ene i vennegjengen dukker opp, eller kanskje du plutselig blir betatt av bestevenninna di?

Selv om du kun er venn med noen er du selvsagt ikke immun mot å utvikle romantiske følelser for dem, men det er ikke nødvendigvis bare negativt. Noen av de mest vellykkede forholdene begynner med vennskap, men det krever jo at følelsene er gjensidige. Det kan være vanskelig å vite om vennen din føler det samme eller om han eller hun kun er glad i deg som en venn.

Hvis du for eksempel blir kjempebetatt av en i vennegjengen er det lett å overtolke hver minste ting han gjør. Kanskje du føler at han smiler litt ekstra til deg, at han gir flere klemmer til deg enn til de andre i gjengen, eller at det neppe er tilfeldig at han alltid setter seg i stolen rett ved siden av deg. Han må jo føle det samme, eller?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer