Tilgi Utroskap

Bør du og kan du tilgi utroskap?

- Tenk deg godt om før du tar en avgjørelse, sier parterapeuten.

UTROSKAP: Har kjæresten vært utro? I denne saken får du vite hva du bør tenke gjennom før du tilgir han.  Foto: Shutterstock / Halfpoint
UTROSKAP: Har kjæresten vært utro? I denne saken får du vite hva du bør tenke gjennom før du tilgir han. Foto: Shutterstock / Halfpoint Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utroskap er et svik de fleste mener ikke kan tilgis helt til de opplever det selv og innser at det er langt mer komplisert når man selv rammes. 

Vil du fortsatt være sammen med kjæresten din, men er usikker på om du noen gang vil klare å tilgi han? Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller at det mulig å gå videre etter et slikt svik, men at det krever en del arbeid. - Det er fryktelig vanskelig å tilgi utroskap fordi vi blir sårbare når vi elsker noen og reagerer følelsesmessig, og ikke bare fornuftsmessig, på sviket. Den personen som kanskje står deg aller nærmest har sviktet deg og ført deg bak lyset – jeg vil si at det er naturlig at det kan føles vanskelig å tilgi – men ikke umulig – på lang sikt.  

- Tilgivelse betyr ikke at det er greit. Tilgivelse er en gave du gir først og fremst deg selv slik at du en dag igjen skal kunne elske en annen person helt uten frykt. 

LES OGSÅ: Slik kommer du over utroskapet

Tenk deg godt om før du tar en avgjørelse 

Videre forteller hun at du bør tenke deg nøye om før du velger å fortsette forholdet med den utro kjæresten. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer