Singel og barnløs:

Britisk lykkeforsker: - Single, barnløse kvinner er lykkeligst

Kommer an på når, hvor og hvordan man måler, sier norsk psykologspesialist.

LYKKELIG SOM SINGEL: Britisk lykkeforsker mener single, barnløse kvinner er lykkeligere enn gifte kvinner. FOTO: NTB
LYKKELIG SOM SINGEL: Britisk lykkeforsker mener single, barnløse kvinner er lykkeligere enn gifte kvinner. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Når en singel og barnløs kvinne når en viss alder, er det ikke unormalt at hun begynner å merke kommentarer fra andre. Spørsmålene dukker gjerne opp fra flere kanter: Har du ikke lyst til å finne noen snart, da? Skal du ikke slå deg til ro? For ikke å snakke om hintene til at den biologiske klokka begynner å tikke.

Det kan virke som om mange mener at ekteskap, barn, hus og hund er oppskriften på lykke. Selv om det å være frivillig singel ofte blir sett på som et tegn på selvstendighet, kan det fremdeles føles litt som å gå mot strømmen dersom man velger et liv uten partner og barn. Men skal vi tro britisk lykkeforsker, er det nettopp de single og barnløse kvinnene som har de lykkeligste livene.

Single kvinner er de lykkeligste

Psychology Today publiserte nylig en artikkel som tok for seg Paul Dolans undersøkelser om single kvinner og lykke. Ifølge Dolan, som er lykke-ekspert og professor i atferdsvitenskap ved London School of Economics, har det som har vært langvarige og tradisjonelle tegn på suksess, ikke nødvendigvis en sammenheng med lykkenivåene i befolkningen. Ifølge Dolan er det nemlig single kvinner uten barn som er de lykkeligste blant oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer