Sex

Bytt til denne stillingen og få din livs orgasme

- Den er deilig for både kvinner og menn!

SEXSTILLING: Ifølge eksperten er det spesielt én viss stilling som er mer «effektiv» enn andre. FOTO: Scanpix
SEXSTILLING: Ifølge eksperten er det spesielt én viss stilling som er mer «effektiv» enn andre. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

De aller fleste har mest sannsynlig et par favorittstillinger de foretrekker under sex, og par har gjerne noen stillinger de trives best med sammen og som man tyr til som en ren rutine. Men, det kan alltid være spennende med noe nytt, som også kan øke sannsynligheten for at hun får orgasme.

KK har tidligere skrevet om at mindre enn 20 prosent av oss klarer å få orgasme under vanlig penetrering. Heldigvis finnes det flere måter å øke oddsen på, skal vi tro sexologstudent og presseansvarlig for Nytelse.no, Maria Ebbestad.

Gir sterkest orgasme

I tillegg til tid og riktig stimulering, er det spesielt én viss stilling som er mer «effektiv» enn andre:

- Bakfra i forskjellige varianter! Det er nok absolutt den stillingen som gir lettest og sterkest orgasme, både for kvinner og menn. Varier gjerne med liggende på magen, stående på alle fire eller stående på gulvet med håndflaten i bakken og rumpa i været, råder Ebbestad.

- Hva er årsaken til at denne stillingen er så bra?

- Alle disse variantene gir i tillegg til penetrering, mulighet til å stimulere klitoris samtidig, og det er nok en viktig faktor. Det er ingen hemmelighet at de aller fleste kvinner trenger klitorisstimuli for å oppnå orgasme. Og selv om klitoris går opp langs skjeden og vil berøres under samleie, trenger de fleste utvendig stimuli for å vippes over kanten.

Maria sier også at ved å «bli tatt bakfra», vil penis berøre g-punktet - som gir mulighet for kraftigere orgasmer.

- I tillegg kommer man dypere inn, som er deilig for både kvinner og menn, sier hun.

Slapp av i kroppen

Selv om den ovennevnte stillingen gir best resultater når man ser på gjennomsnitt, har vi alle forskjellige kropper og ulike tenningsmønstre. Det som fungerer godt på noen, kan gi null respons for andre.

Ebbestad sier at uansett hvilken stilling man liker best, er den viktigste fellesnevneren for alle kvinner som vil oppnå orgasme, å slappe godt av i kroppen.

- Man må føle seg trygg og ikke tenke eller stresse over andre ting mens man har sex. Fokuser litt mindre på selve orgasmen og heller nyt hverandres kropper. Det viktigste for to personer som har sex er at man kommuniserer godt og er åpen om hva som skal til for å oppnå klimaks.

- Og når ting blir rutine kan det være gøy å prøve en ny stilling - eller kanskje et nytt rom? Bruk kjøkken, stue og bad.

Dårlig selvbilde

KK har tidligere skrevet om de vanligste sextabbene kvinner gjør fra tid til annen, og den største tabben spinner rundt selvbilde.

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, er mange kvinner veldig usikre på seg selv og utseendet sitt, og klarer ikke legge disse bekymringene på hylla når de entrer soverommet.

«Hvordan ser jeg ut fra denne vinkelen? Ser jeg bra ut?» Dette er spørsmål som kan kverne i hodet på mange under samleie og som ødelegger for dem selv.

– Mange kvinner, og noen menn, er altfor opptatt av bagateller - som for eksempel hvordan de ser ut, høres ut, oppfører seg og lukter, og klarer derfor ikke å slappe av nok til å nyte sex ordentlig.

- Det er nesten som om de ser seg selv utenfra og ikke er til stede i det de gjør, og da blir det heller ikke særlig godt, sa Kjøs til KK den gang.

Fake orgasme

Også faking av orgasmer kom opp som en av de mest vanlige sextabbene. Mange kvinner har til uvane å late som om de liker sex slik mannen helst vil ha det, og tar lite hensyn til seg selv og sin egen opplevelse. Ofte ender dette med at de faker fremfor å fortelle hva som skal til.

– Noen kvinner kan for eksempel «stille opp» eller «prøve ut» ting de slett ikke liker, men som de gjør for å være interessante, spennende eller «bra nok» for mannen. Mange later også som om de kommer i stedet for å forklare partneren sin hva som virkelig skal til for at de skal oppnå klimaks. Det er jo i seg selv sympatisk tenkt, men jeg synes det er veldig overdrevent å ha dårlig sex selv for å glede en annen, sa Kjøs.

Han mener det å fake orgasme så mannen skal føle seg som en «superelsker» ikke er særlig lurt, for da kommer han til å fortsette å gjøre de samme feilene for alltid.

– En del kvinner faker selvfølgelig også fordi de faktisk ikke klarer å oppnå orgasme ved vanlig samleie, og da er det mer komplisert - men å fake løser ingenting. Det er bedre å prøve å gjøre noe på en litt annerledes måte.

Maria Ebbestads topp tre stillingsanbefalinger:

1. Hun ligger på magen

- En orgasmefavoritt er helt klart bakfra hvor hun ligger på magen. Da vil penis berøre g-punktet - som gir mulighet for kraftigere orgasmer. I tillegg gir denne stillingen mulighet for å nå dypt inn og er ofte en favoritt både hos kvinner og menn. Bruk gjerne fingre eller leketøy for å stimulere klitoris samtidig.

2. Hun på toppen

- Det er gunstig for kvinner å sitte på toppen av mannen, da er det hun som har kontrollen på farten, vinkelen og bevegelsene. I tillegg liker mange menn å ha kvinnen øverst fordi de da kan lene seg tilbake og betrakte henne. Når dere begge har hendene frie, åpner det seg i tillegg nye muligheter: I stedet for at hun beveger seg opp og ned kan hun gni seg frem og tilbake, samtidig som at en av dere stimulerer klitoris.

3. Fra siden

- Om hun ligger på siden med ett ben opp mot kroppen sin, mens han står på kne over det andre. Denne stillingen gir dyp penetrering og full frihet til å stimulere klitoris samtidig. Prøv også gjerne en finger eller en but-plug i rumpen samtidig for en ny og spennende følelse. Analåpningen er full av nervetråder og man kan oppnå enda sterkere orgasmer ved å gjøre dette samtidig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer