Dating

Dating-app forbyr denne ufine «gesten»

Hele 25 prosent av datere er blitt utsatt for dette.

DATING: Mange single føler at datingmarkedet er blitt mer kynisk. Nå tar datingapp grep. Foto: NTB Scanpix
DATING: Mange single føler at datingmarkedet er blitt mer kynisk. Nå tar datingapp grep. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om dating har blitt mer tilgjengelig de siste årene, ser det ikke ut til å ha blitt noe lettere. Mulighetene er mange, og det er så lett å sveipe videre, istedenfor å bruke tid på én person.

Mange mener at dagens datingkultur er kynisk, og at mange ikke er ute etter noe seriøst. Noen omtaler de ulike sjekke-appene som «ligge-apper» - da en stor andel av brukerne tilsynelatende kun er ute etter å få seg et ligg. Mange føler nok på bruk-og-kast-kulturen.

I forkant av en date er man gjerne nervøs, og de fleste har nok kjent på frykten for at daten ikke skal møte opp. Noen er uheldige og opplever det – noe som kan være skikkelig kjipt.

For å unngå dette, har dating-appen Bumble oppdatert sine retningslinjer. Det samme gjelder Badoo og Buble For Friends. I tilfeller hvor man har en klar avtale, og den ene parten ikke møter opp eller ghoster (et fenomen som handler om at daten din plutselig dumper deg uten å gi beskjed), kan det bli kategorisert som mobbing eller krenkende atferd.

25 prosent blir ghostet

En KK-artikkel fra 2021 omtalte en studie hvor rundt 25 prosent av personene at de hadde blitt ghostet av noen de var sammen med.

En slik måte å dumpe noen på blir beskrevet som umodent og unødvendig, og gjør det vanskelig å gå videre fordi du ikke forstår hva som skjedde eller hva som er grunnen til at du ble dumpet.

Blir rapportert av brukere

Bumble skriver at de kommer til å se på brukerrapporter, som de får inn fra sine medlemmer.

- Når en hendelse er rapportert, vil en menneskelig moderator faktasjekke opplysningene, før man tar grep, sier en talsperson fra Bumble, ifølge Engadget.

Bumble hevder å være første datingplattform som tar i bruk slike retningslinjer. De mener at det i tillegg til å være pinlig, kan påvirke personens psyke. Ifølge Bumble mener eksperter at det kan ha en dyp innvirkning på en persons psyke, da det kan føre til følelser av depresjon, angst og lav selvverd. Derfor ønsker de å ta grep, slik at færre skal måtte oppleve dette.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer