Dating og status:

Dating: Er det virkelig et problem om hun tjener mest?

Da det oppstod trøbbel mellom Steve og Miranda i «Sex og singelliv», fordi hun tjente mer, tenkte vi at det var gammeldags. Men er det noen menn som føler seg truet av kvinners suksess?

DATING OG STATUS: Er det sånn at noen menn føler seg truet av kvinner som er suksessfulle i jobben? FOTO: HBO
DATING OG STATUS: Er det sånn at noen menn føler seg truet av kvinner som er suksessfulle i jobben? FOTO: HBO Vis mer
Publisert

- Jeg vil nyte min suksess, ikke unnskylde meg for den, sa Miranda til sine tre venninner i the big apple, da Steve ikke ville at Miranda skulle kjøpe en dyr dress til han. Han ville betale selv, men dressen var altfor dyr, og paret som aldri klarte å gi slipp på hverandre, opplevde sitt første brudd.

Men hvordan står det til her hjemme, 15-20 år senere?

Vi er et av verdens mest likestilte land, men finnes det for noen menn en grense for hvor vellykket en dame kan være på jobb før hun blir «skremmende»? Her har forskerne gått inn for å prøve å finne et svar.

– Mange menn jeg har intervjuet om temaet ytrer seg i retning av «ja, takk, begge deler». Den ideelle kvinnen skal stemme med en blanding av nye og gamle forventninger. Både ambisiøs og selvstendig, og være pen og presentabel – for å si det enkelt, sier Øystein Gullvåg Holter, professor ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ved UiO, til KK.

Her til lands vet vi en del om hvem som ender opp med hvem, hvem som gifter seg eller blir samboere, men vi vet mindre om hva som skjer i prosessen med å finne og velge partner, i en norsk kontekst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer