Datingapper

Datingapper er mer seriøse enn ryktet tilsier

Personer som finner kjærligheten gjennom datingapper har mer langsiktige intensjoner, ifølge ny studie.

ØNSKER EN KJÆRESTE: Mange tenker at datingapper brukes mest for å finne en person å ha utforpliktende sex med, men forskning viser at mange på datingaper har mer langsiktige intensjoner. FOTO: NTB
ØNSKER EN KJÆRESTE: Mange tenker at datingapper brukes mest for å finne en person å ha utforpliktende sex med, men forskning viser at mange på datingaper har mer langsiktige intensjoner. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange tenker at datingapper i hovedsak blir brukt til å finne tilfeldige sexpartnere og uforpliktende dater. Det er kanskje ikke så rart når vi hører om datingtrender som ghosting, submarining, gatsbying og sneating, som alle har til felles at man ikke behandler daten særlig hyggelig.

Datingtrendene handler om at daten slutter å ta kontakt uten nærmere forklaring, går på date med deg kun fordi du spanderer mat og drikke eller forsvinner for en periode og så dukker opp igjen som om ingenting har skjedd.

Er det rart at datingapper har fått et litt frysete rykte?

Nå viser imidlertid en stor sveitsisk studie at personer som finner kjærligheten gjennom datingapper har mer langsiktige intensjoner. Studien viser at forhold som starter på datingapper er like tilfredsstillende som de som starter offline. De som finner kjærligheten på datingapper er faktisk mer tilbøyelige til å flytte sammen, ifølge studien.

Se for deg at du treffer en attraktiv og tiltrekkende person på en datingapp. Dere bruker tid på å prate og bli kjent, og så avtaler dere en date. Da vil du ofte ha mye bedre forutsetninger for å vurdere om dere passer sammen eller ikke, enn om du for eksempel blir sjekket opp på byen og avtaler en date uken etter, uten at du egentlig vet spesielt mye om vedkommende eller om dere har noen felles interesser og verdier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer