De 10 vanligste dealbreakerne på Tinder

Hva får oss til å sveipe noen bort?

UTYDELIGE BILDER: Ikke velg uklare bilder eller bilder hvor du skjuler ansiktet ditt bak solbriller, råder eksperter. FOTO: NTB Scanpix
UTYDELIGE BILDER: Ikke velg uklare bilder eller bilder hvor du skjuler ansiktet ditt bak solbriller, råder eksperter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alle som har vært på Tinder, Happn eller andre datingapper vet at man må sveipe bort noen «frosker», før man finner drømmeprinsen eller drømmedama. Tinder fungerer slik at hvis du liker profilen du ser, så sveiper du til høyre. Hvis du derimot ikke liker profilen du ser, så sveiper du mot venstre. Det høres kanskje enkelt ut, men i virkeligheten kan det være en real tålmodighetsprøve, tidkrevende og utmattende. For hvem skal man egentlig sveipe bort, og hvem er verdt å føre en samtale med?

Tinder er den desidert mest brukte datingappen, og den har blitt lastet ned 100 millioner ganger. Over 26 millioner matcher finner sted hver eneste dag. (Pssst: Tinder er ikke alltid det beste stedet å lete etter en kjæreste)

LES OGSÅ: Har du KSS (kronisk singel syndrom)?

De 10 vanligste tabbene

Hvis målet er å få flest mulig matcher på Tinder, bør du unngå disse 10 tabbene som gjør at du kan bli sveipet bort:

1. Dårlige bilder
Det er ikke til å stikke under en stol at bilder og utseende spiller en stor rolle på Tinder. Det handler jo tross alt om å vurdere og sveipe bort personer basert på førsteinntrykket, noen få bilder og en kort profiltekst.

- Utseende er selvfølgelig en faktor, men det finnes mange ulike preferanser. Selv om du ikke ser ut som en modell eller en Hollywood-kjendis, så finnes det noen som synes du er attraktiv. Pene mennesker får nok flere treff enn gjennomsnittet, men noen liker nok deg også, forsikrer Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Det viktigste er altså ikke hvordan du ser ut, men hvordan du fremstiller deg selv. Ikke velg uklare bilder, bilder hvor du skjuler ansiktet bak solbriller eller bilder som ikke viser hvordan du ser ut (for eksempel et bilde av en vennegjeng uten å si hvem som er deg).

Det beste er tydelige, klare bilder av ansiktet ditt, og gjerne av en aktivitet som du liker å gjøre. Den typiske klisjeen er bilder fra toppturer og turer i skog og mark, men det bør du unngå dersom du aldri oppsøker slike aktiviteter. Du bør gi et så riktig bilde som mulig av hvem du er.

Det er også viktig å ha mer enn ett bilde, for å gi et godt inntrykk av hvordan du ser ut.

- Det handler rett og slett om å markedsføre seg selv på best mulig måte, sier Winther.

2. For kort eller for lang profiltekst
- Dårlige bilder er én ting, og hva du skriver om deg selv er ofte vel så viktig. Vanlige dealbreakere er en ekstremt kort eller umoden tekst, som for eksempel spiller mye på sex. Det er også en dealbreaker hvis teksten er for lang og utfyllende, forklarer Winther.

Det viktigste er å lage en ordentlig profil, og markedsføre deg selv riktig.

- Teksten må ikke være så utfyllende at det blir kjedelig, og du trenger ikke å avsløre alt om deg selv med en gang. Dere skal jo tross alt ha noe å prate om etterpå også, sier han.

Det er som regel lettere for damer enn for menn å få mange matcher på Tinder, og da er det fort gjort å falle gjennom hvis teksten er for krevende å lese.

LES OGSÅ: – Det er en fast oppskrift på hvordan man framstiller seg

AVHENGIGHETSSKAPENDE: For noen kan Tinder bli avhengighetsskapende, og gjøre det vanskelig å inngå et forhold. For tenk om det dukker opp noen enda bedre?
AVHENGIGHETSSKAPENDE: For noen kan Tinder bli avhengighetsskapende, og gjøre det vanskelig å inngå et forhold. For tenk om det dukker opp noen enda bedre? Vis mer

3. For mye selvskryt
De færreste liker å omgås mennesker som skryter veldig mye av seg selv, og det samme gjelder på Tinder og andre datingapper.

- Veldig skrytete profiler er turn off for mange. Det kan være både bilder som viser store muskler og dyre biler, eller en tekst som handler om hvor mye du har og hvor flink du er. Det kan virke blærete, sier Winther.

Det er altså en hårfin balanse mellom å markedsføre deg selv på best mulig måte, og det å skryte for å tiltrekke deg potensielle partnere.

4. Arbeidsledighet
Menn faller ofte litt i kurs hos det motsatte kjønn hvis de er arbeidsledige.

- Det betyr ikke nødvendigvis at det er en dealbreaker for alle, men det ligger i genene våre at mannen skal kunne forsørge kvinnen. For mange kvinner handler det å få en partner om å få trygghet og forutsigbarhet, forklarer Winther.

Han sier at det viktigste likevel er å ikke lyve på deg en jobb du ikke har.

- Fremstill det gjerne som at du er mellom jobber, eller at du aktivt søker jobber og håper det ordner seg snart. Hvis du lyver og sier at du har en god jobb, vil det fort komme frem på en date at det er løgn, sier han.

Å være åpen og ærlig kan også gi en mulighet til å vise potensielle partnere at du er ærlig og til å stole på, selv om sannheten ikke nødvendigvis er så positiv.

5. Å snakker for mye om deg selv
Veldig mange av dem som er aktive på datingapper, er opptatt av å fortelle om seg selv og fremstille seg selv i best mulig lys. Da er det fort gjort å glemme å gi oppmerksomhet til den andre personen.

- For veldig mange er det viktigst å fortelle om hvor flinke og gode de er. Men det som tiltrekker oss er ofte mennesker som bekrefter oss, som viser interesse og gir oss tilbakemeldinger. Hvis du klarer å gi den andre parten oppmerksomhet, blir du fort mer attraktiv, sier Winther.

Han sier at hvis du finner en person som ser deg og som bekrefter deg, vil den personen automatisk bli oppfattet som mer attraktiv.

6. Ha fokus på sex
Dette punktet avhenger jo litt av hva du og de du møter leter etter på Tinder. Men hvis dere søker etter kjærligheten, blir det fort en dealbreaker hvis fokuset kun er på sex.

- Man merker fort om samtalen dreier seg om sex, kropp og utseende, eller om personen viser genuin interesse for hvem du er som person, sier Winther.

Det kan med andre ord være greit å vente litt med sexprat til dere har blitt godt kjent, hvis du er på jakt etter en kjæreste.

7. Å spør om å møtes med en gang
Du matcher med en søt og flott person, og entusiastisk sender du en melding. «Hei, skal vi møtes i kveld?».

- Hvis noen viser et brennende ønske om å treffes med én gang, er det en dealbreaker for mange, sier Winther.

Han sier at hvis du bruker litt tid på å bli kjent med matchen din, så sender du et signal om at du ønsker mer enn en sexpartner.

- Å ville møtes med en gang er et dårlig tegn for mange. Hvis man ønsker å finne en partner, har man ofte lyst til å skrive litt og bli bedre kjent før man møtes, sier han.

8. Mangel på humor
Det er få ting som er så attraktivt i en potensiell partner som humor og latter. Det er derfor mange opplever suksess med å sende morsomme GIFs på Tinder, eller åpne med en humoristisk replikk.

- Det kan selvfølgelig bli for mye av det gode, men mangel på humor er nok en dealbreaker for mange som ønsker å finne en kjæreste, sier Winther.

Humor kan også vises gjennom å bruke bilder hvor du smiler, ler og virker positiv. Et godt humør er ofte smittsomt og attraktivt.

LES OGSÅ: Den ene tingen alle parforhold bør ha

9. Sende dickpicks
- Hvis du ønsker å finne en kjæreste, og har matchet med en person du er interessert i på Tinder, må du for all del unngå å sende uønskede dickpicks. Det er en dealbreaker for veldig, veldig mange jenter, sier sexologen.

Winther sier at å sende slike bilder til en fremmed, som man gjerne ikke har utvekslet noen ord med i det hele tatt, som regel fungerer veldig dårlig.

LES OGSÅ: Ny forskning: - Menn som sender dickpics er ofte narsissister

10. Snakke om sensitive temaer
Det er en kjent sak at man ikke skal snakke om ekser og andre sensitive temaer på date, og det samme gjelder på datingapper.

- Det er aldri turn-on at en potensiell date snakker om ekser, uansett om det er i positiv eller negativ kontekst. Legg det bort, oppfordrer Winther.

Det samme gjelder andre sensitive temaer, og det er fort gjort å trå feil.

LES OGSÅ: Kan du finne ekte kjærlighet på dating-apper?

DATINGAPPER: Det er som regel lettere for damer enn for menn å få mange matcher på Tinder, sier ekspert.
DATINGAPPER: Det er som regel lettere for damer enn for menn å få mange matcher på Tinder, sier ekspert. Vis mer

Slik får du flere matcher

En talsperson for Tinder gir KK følgende 7 tips, for mer suksess på datingappen:

 1. Dropp solbrillene
  Å bruke briller på profilbildet har en tendens til å redusere sjansene for å få en match med 15 prosent. Øyne er veldig engasjerende, og hjelper oss med å avgjøre om noen er pålitelige eller ikke.

 2. Bruk lyse klær
  72 prosent av Tinder-brukerne bruker en nøytral farge (svart, marineblå, beige eller hvit) på profilbildet. Du skiller deg ut hvis du bruker en lys farge.

 3. Last opp flere bilder
  81 prosent av brukerne har minst fire bilder i Tinder-profilene sine. Sørg for at du viser bilder av deg selv mens du gjør noe du liker.

 4. Smil
  Hvis du smiler på bildet ditt har du 14 prosent større sannsynlighet for å en match enn dem som ikke smiler på bildene.

 5. Vis hele ansiktet
  Hvis bildene dine viser hele ansiktet ditt, har du 20 prosent større sannsynlighet for å få en «like». Det betyr at selv om din høyre side er din «fineste side», bør du vise frem hele deg.

 6. Send en GIF
  Etter at du har matchet med noen på Tinder, er det viktig å gi et godt inntrykk i chatten. Hvis du ikke vet hva du skal spise, kan du sende en GIF. Det er 30 prosent større sannsynlighet for å få svar på meldingen hvis du sender en GIF.

 7. Still spørsmål i profilteksten din
  Når du fyller ut profilteksten din på Tinder, må du huske å ta med et spørsmål. Det er en innebygd samtalestarter. og en fin måte å finne noe du kan ha til felles med din nye match.

LES OGSÅ: Kvinner og menn har forskjellige fordeler når det gjelder nettdating

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer