Kommunikasjon:

De 13 verste måtene å starte en samtale på

«Jeg har ikke noe med det, men...»

MANGE FALLGRUVER: Hvis du prøver å få i gang en samtale med noen du ikke kjenner, er det mange fallgruver du bør unngå. For eksempel «Det ser ut som du ikke har det så bra». FOTO: NTB
MANGE FALLGRUVER: Hvis du prøver å få i gang en samtale med noen du ikke kjenner, er det mange fallgruver du bør unngå. For eksempel «Det ser ut som du ikke har det så bra». FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

«Så fin kjole du har, men skoene står ikke helt i stil» eller «Går det bra?» er åpningsreplikker som ikke oppfordrer til en åpen, fin og god samtale. Det første eksemplet er en fornærmelse forkledd i et kompliment, mens det andre eksemplet er et ja/nei-spørsmål, hvor samtalen fort ender med at den andre svarer «ja», og det er det.

Se for deg at du står i baren og venter på en drink, også kommer det en person bort til deg og sier «Hvorfor bestiller du en så kjedelig drink da?». Vedkommende prøver nok å flørte for å komme i kontakt med deg, men i stedet for å si noe hyggelig velger de å komme med en fornærmelse for å bryte isen. I de fleste tilfeller vil det være en dårlig strategi.

Vi har vel alle opplevd at samtalen flyter bedre med noen enn med andre. Men noen mennesker føles det som om vi kan prate i timesvis uten problemer, mens andre kan det være utfordrende å prate med i to minutter i heisen på jobb.

I mange tilfeller kan en god start på samtalen være hele nøkkelen for god kommunikasjon og en givende samtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer