Dating

De 4 vanligste feilene vi gjør på date-appene

Er det fortsatt lurt å legge ut et bilde av seg selv i sykkeshorts?

DE STØRSTE TABBENE: På kjærlighetsjakt men sliter med å finne lykken? Kanske du gjør en av disse feilene! FOTO: NTB Scanpix
DE STØRSTE TABBENE: På kjærlighetsjakt men sliter med å finne lykken? Kanske du gjør en av disse feilene! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å finne lykken gjennom datingtjenester som Tinder og Happn blir utvilsomt mer og mer vanlig. Man oppretter en profil, velger ut de beste bildene av seg selv, skriver en tekst som forhåpentligvis skal fange interessen hos noen - så er sveipingen i gang.

Matchmaker og datingekspert Ane Hagen beskriver denne formen for dating som helt fantastisk, mest fordi det gir folk mulighet til å bli kjent med mennesker man aldri ville blitt kjent med ellers.

- Samtidig har det gjort oss kaldere. I takt med den digitale utviklingen har vi mistet enorme porsjoner med empati. Vi er blitt mye mer egosentriske.

- Hvorfor det?

- Når vi møter noen via digitale flater, distanserer vi oss automatisk fra den personen vi er i ferd med å møte. Vi får ikke den personlige følelsen med personen like fort, noe som igjen gjør at vi ikke forholder oss til vedkommendes følelser. Da tar vi ikke relasjonen så alvorlig og det er lettere å droppe å svare på meldinger.

- Det gjør det vanskeligere å treffe noen, forsetter Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer