Nettdating:

De sikreste tegnene på at nettdaten leter etter noe seriøst

Det er spesielt tre faresignaler du bør være obs på

NETTDATING: Ekspertene har laget en liste over tre faresignaler du bør være obs på når du nettdater. FOTO: NTB Scanpix
NETTDATING: Ekspertene har laget en liste over tre faresignaler du bør være obs på når du nettdater. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Er det virkelig mulig å finne en kjæreste på nett», er et spørsmål mange single stiller seg selv. Det finnes et hav av muligheter, men problemet er bare at veldig mange er på Tinder, Sukker og lignende sjekkesteder kun for å finne tilfeldig sex.

For mange er det derfor vanskelig å forstå om nettdaten faktisk leter etter noe seriøst, så hva er de sikreste tegnene?

- Det første du bør se etter er om profilen inneholder mer enn bare noen fine bilder. Menn og kvinner som er på jakt etter noe seriøst skriver gjerne litt mer om seg selv, hva de jobber med og hva de liker å gjøre på fritiden, sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Et annet tegn på om personen leter etter noe seriøst er hvordan de starter en samtale med deg.

- De fleste vil prøve å gå forsiktig frem, og spør gjerne litt om hvem du er og hva hobbyene dine er. Hvis de går rett på sexprat, kun snakker om kropp og utseende eller spør om å møtes med én gang, vil jeg si at det er et tydelig tegn på at de ikke er så seriøse, sier Winther.

Nedenfor finner du 3 faresignaler du skal være obs på:

LES OGSÅ: Dette skjer med datinglivet i 2018

TA EN TITT PÅ PROFILEN: - Det første du bør se etter er om profilen inneholder mer enn bare noen fine bilder. Menn og kvinner som er på jakt etter noe seriøst skriver gjerne litt mer om seg selv, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
TA EN TITT PÅ PROFILEN: - Det første du bør se etter er om profilen inneholder mer enn bare noen fine bilder. Menn og kvinner som er på jakt etter noe seriøst skriver gjerne litt mer om seg selv, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

1. Sexmeldinger

- Dersom en person du enda ikke har møtt ansikt til ansikt forsøker å sexte med deg, altså å sende flørtende og seksuelle tekstmeldinger, er det på tide å si «takk og farvel». Dersom nettdaten sender nakenbilder eller spør om å få tilsendt nakenbilder, kan du være sikker på hva de er ute etter, sier Ingrid Blessom.

Hun er psykolog og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi.

Heldigvis er det slik at menn og kvinner på sjekkeapper ofte er lette å «gjennomskue», dersom de kun ser etter sex er det ofte svært tydelig og du kan screene dem bort.

- Dersom personen sender melding med seksuell undertone og du styrer samtalen over på annet, vil du fort merke om hun eller han er seriøs. Hvis samtalen da dør ut, har du svaret ditt rett der, sier Winther.

LES OGSÅ: - Jeg mistet troen på ekte kjærlighet

2. Stiller ingen spørsmål om deg

- Dersom nettdaten din genuint er interessert i å høre om jobben din, stedet du opprinnelig kommer fra eller fjellturen du hadde i Jotunheimen fordi det tredje profilbildet ditt er fra det smaleste punktet på Besseggen, er sannsynligheten stor for at han er ute etter noe seriøst, sier Blessom.

Dersom personen aldri stiller noen spørsmål eller viser tegn til å ville bli bedre kjent, er det et tydelig signal om at personen ikke er så seriøs.

- Dersom nettdaten gjør et forsøk på å opprette kontakt, kommunisere og bruke tid sammen med deg, signaliserer de at dette er mer enn en flørt, sier hun.

LES OGSÅ: – Det er en fast oppskrift på hvordan man framstiller seg

3. Vil kun møtes om natten

Dersom personen ønsker å møtes på dag- eller kveldstid er dette et godt tegn. I tilfeller der begge har det travelt kan det være man ender opp med å møtes etter klokken ni for å ta en drink eller en kaffekopp, og dette kan være et tegn på at man virkelig ønsker å bli kjent.

- Men selv om de har en travel jobb og full kalender, er det lite trolig at de leter etter noe seriøst dersom de foreslår å møtes etter klokken ti om kvelden. Jo senere på kvelden de foreslår å møtes, jo mindre er sannsynligheten for at de leter etter noe seriøst, sier Blessom.

Meldinger som «hva gjør du akkurat nå?», med påfølgende forslag om å møtes samme kveld signaliserer sjelden at de leter etter noe seriøst.

Tegn på den første daten

- Dersom personen foreslår en skikkelig og godt planlagt date, gjerne noen dager frem i tid, er han eller hun trolig interessert i å bli kjent med deg. Om de derimot foreslår å komme til leiligheten din med en flaske vin ved første møte, er det lite trolig at de leter etter noe seriøst, sier Blessom.

En godt planlagt date er et tegn på at de søker en seriøs relasjon, og kan være starten på en nær og fin relasjon.

- Dersom personen i tillegg følger opp med invitasjon til ny date er dette et svært godt tegn, sier hun.

Winther er enig i at å avtale en ny date alltid er et godt tegn.

- En som har lyst til å finne kjærligheten, vil ofte vise at de tenker litt mer langsiktig. Det betyr ikke at personen vil forplikte seg med én gang, men at de viser interesse og gjerne avtaler et nytt møte, sier han.

LES OGSÅ: Slik kan du date på budsjett

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer