Parforhold:

Den ene faktoren alle parforhold bør ha

Det er særlig én faktor alle parforhold bør ha. - Ikke overraskende, sier par- og familieterapeut.

PARFORHOLD: Hva er nøkkelen til et lykkelig parforhold? Ifølge en studie er det særlig én faktor alle forhold bør ha. FOTO: NTB Scanpix
PARFORHOLD: Hva er nøkkelen til et lykkelig parforhold? Ifølge en studie er det særlig én faktor alle forhold bør ha. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hva som er hemmeligheten til at et parforhold funker eller ikke funker er ikke alltid lett å vite. Og det varierer nok fra par til par.

Men vi vet en god del om hva som gjør at parforhold tar slutt. Og det kan være flere årsaker til at et brudd forekommer. Men det er også forsket en god del på hva som kjennetegner de parene som faktisk får det til å fungere år etter år - og som kan karakteriseres som tilfredse i forholdet sitt.

- Vi ser at par som holder sammen - og som har det godt sammen, blant annet har det til felles at de viser raushet for hverandre og stor interesse for hverandres liv, har psykolog og parekspert Catrin Sagen, kjent fra podcasten «Kjærlighetslabben» og TV-programmet «Gift ved første blikk», fortalt til KK tidligere.

Men ifølge en studie, utført av universitetet i Kansas, er det også én annen viktig faktor som spiller inn om dere vil holde sammen. Nemlig humor og latter.

- Lek mellom romantiske partnere er en avgjørende faktor for å knytte bånd og trygghet i et forhold. Spesielt det å le sammen, er en viktig indikasjon på romantisk tiltrekning mellom potensielle partnere, sier professor for kommunikasjonsstudier ved Universitetet i Kansas, Jeffrey Hall, til Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer