Sex og intimitet:

- Den rå sexen som ikke handler om følelser tar stor plass i samfunnet vårt

Går egentlig sex og nærhet så hånd i hånd som vi tror? - Still opp for hverandre, også i sex, sier parterapeut.

SEX OG INTIMITET: Noe av det vanligste par sliter med, ifølge parterapeuten. Foto: NTB
SEX OG INTIMITET: Noe av det vanligste par sliter med, ifølge parterapeuten. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hva er det viktigste i et parforhold? Sex og intimitet har kanskje en tendens til å i det minste havne på topp fem. Men hvorfor går de alltid hånd i hånd - er de så tett knyttet opp mot hverandre som man tror?

Sex uten intimitet er opplagt nok. Det kjenner de fleste til - om ikke fra egne erfaringer med one night stands eller uforpliktende forhold, så i det minste fra eksempelvis film og serier. Men hva med intimitet uten sex?

Parterapeut og sexolog Anna Sigridsdatter Heen sier at sex og intimitet er noe av det vanligste par sliter med. Hun mener at sex ikke nødvendigvis innebærer intimitet. Mangel på intimitet i et forhold, både fysisk og psykisk nærhet, kan skyldes dårlig kommunikasjon og redsel.

- Sex kan du godt ha uten å legge sjela di i det. Det kan være en kjedelig og rituell øvelse - eller dyrisk, gøy og selvtilfredstillende, sier Heen til KK og fortsetter:

- Jeg oppfatter at intimiteten er det vanskelige. Det er nærheten vi ofte rygger tilbake for, der vi må være modige. Vi tør ikke stole på at noen egentlig vil ha oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer