Nettdating

Denne åpningsreplikken er en fulltreffer på Tinder

- En god åpningsreplikk på en datingapp er like viktig som å gi et godt førsteinntrykk i virkeligheten, sier ekspert.

OPPMERKSOMHET: De fleste liker å få oppmerksomhet. Det er derfor å få den andre parten til å føle seg spesiell når man sender avgårde en åpningsreplikk på Tinder. FOTO: NTB
OPPMERKSOMHET: De fleste liker å få oppmerksomhet. Det er derfor å få den andre parten til å føle seg spesiell når man sender avgårde en åpningsreplikk på Tinder. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle som har vært på en eller annen form for datingapp, vet at det kan virke håpløst å finne det man er på jakt etter. Man må med andre ord sveipe bort noen «frosker», før man finner drømmeprinsen eller drømmedama.

Tinder er den desidert mest brukte datingappen, og den har blitt lastet ned 100 millioner ganger. Over 26 millioner matcher finner sted hver eneste dag.

KK har tidligere skrevet om de 10 vanligste dealbreakerne på Tinder. Der ble det listet opp 10 tabber man bør unngå om man virkelig er ute etter å finne den store kjærligheten. Blant punktene på lista var dårlige bilder, for mye selvskryt, sexfokus og dickpics.

Disse tingene er altså ikke noen suksessoppskrift, hvert fall ikke for de aller fleste. Så hva er det egentlig som skal til for å gi et godt førsteinntrykk på en datingapp? Hva er den ultimate åpningsreplikken når man skal sette i gang en prat med en person man føler litt interesse for?

Helt avgjørende

KK har snakket med to eksperter for å samle noen gode tips til deg som trenger en liten boost på datingfronten. Datingrådgiver Ane Hagen sier at en god åpningsreplikk på Tinder er like viktig som å gi et godt førsteinntrykk i virkeligheten.

Hun påpeker at selv om man har fått en match, er det ikke sikkert at vedkommende har brukt så veldig mye tid på å utforske profilen din. Det kan til og med hende at han eller hun ikke har sett på den i det hele tatt.

- Dermed blir den første setningen du skriver helt avgjørende om personen vil ta seg tid til å fortsette samtalen og kanskje ta en ekstra titt på profilen din, sier Hagen.

Et av Hagens beste tips er å starte med en replikk som åpner for videre dialog. For eksempel «Hei! Så hyggelig med match.....», for så å legge på et spørsmål. Da inviterer man automatisk den andre parten til å svare.

Er man ute etter den store kjærligheten, er det også viktig å spørre hva den andre personen er ute etter - helst tidlig i samtalen.

- Det vil spare deg for masse tid. Da får man vist hvor bevisst man er på Tinderbruken, og man har derfor bedre peiling på hva man har å forholde seg til.

Blir sjarmert

- Hvilke åpningsreplikker tror du «folk flest» liker best?

- Jeg tror alle ønsker å bli sett, spesielt hvis man er ute etter kjæreste.

Hun tror mange blir sjarmert når noen har tatt seg tid til å se på profilen. Det å få en åpningsreplikk som «Hei, så hyggelig med match. Så utrolig kult det ene bilde av deg når du fisker var! Fisker du mye?» viser interesse og åpner for dialog ved at det stilles et spørsmål.

- Hvis alle hadde brukt litt mer tid på åpningsreplikkene på Tinder hadde nok flere flotte single tatt seg tid til å bli kjent med hverandre, sier Hagen.

No-go

Den aller kjedeligste åpningen er et enkelt «hei», «halla» eller «hallo». Ifølge datingeksperten viser det tegn til sløvhet, dessuten får det ikke den andre til å føle seg spesiell i det hele tatt.

- Mange liker heller ikke å få kommentarer om utseende, kropp eller væremåte på første melding.

Hun legger til:

- Men for de som kun er ute etter lek og moro er det helt topp. Men igjen: Her må man være tydelig på å kommunisere hva man er ute etter, som jeg nevnte ovenfor. Skal man ha sex med noen er det viktig å kunne føle at det er lidenskap og seksuell tiltrekning der.

- Lett å sortere bort

Også Ellen Sofie Lauritzen, journalist og forfatter bak Tinder-boken «Snakkes til uka», er enig i at et slapt førsteinntrykk går inn under kategorien «no-go».

I boken, som ble utgitt i 2017, skriver hun om fenomenet rundt date-apper, hun har intervjuet mange som er eller har vært på Tinder, fordypt seg i hva disse appene gjør med oss og bydd på egne historier fra sin tid på Tinder.

Selv om det i dag er fem år siden hun var aktiv på en date-app, har hun likevel noen gode tips som kan fungere.

- Hva man liker og ikke er selvfølgelig individuelt. Men statistikken viser at kvinner får langt flere henvendelser på date-apper enn menn. Det blir derfor ganske lett å sortere bort dem som ikke har brukt noe energi på åpningsreplikken sin.

- Hvis jeg fikk en «Halla» eller en «Bra helg?» på Tinder, lurte jeg ofte på hvorfor vedkommende egentlig gadd. Ikke bare ble det opp til meg å dra samtalen i gang, det vitnet i tillegg om at dette ikke var så seriøst fra hans side. Fyren hadde copy/pastet den samme meldingen til tjue forskjellige damer. Jeg var bare en av mange på samlebåndet, sier Lauritzen.

Aktive replikker

- Hva mener du er en fulltreffer på Tinder?

- Jeg synes det er bedre å være aktiv enn passiv i åpningsreplikkene. Nå om dagen tipper jeg det er mange som får spørsmål av typen «hvordan er din koronatilværelse?» - det blir litt for typisk og lite aktivt, spør du meg.

- Da er det bedre med en oppfordring: «Jeg vet ikke med deg, men jeg begynner å bli rimelig lei av hjemmekontor. Har du lyst til å ta en takeaway-kaffe en dag og snakke om vårt miserable liv?».

Det viser entusiasme og innsatsvilje, samtidig som man byr mer på seg selv. Hun trekker også frem et annet eksempel fra det virkelige liv som hun likte godt:

- Det var en fyr som stilte meg dette spørsmålet en gang: «I hvilken forfatters roman ville du vært en karakter?». Da måtte jeg gruble litt, og svaret han kom med var noe litt annet enn jeg hadde sett for meg. Da ble det lett å chatte videre, selv om vi aldri endte opp med å dra på date, sier Lauritzen.

Ikke vær for desperat

Kort oppsummert er hennes beste tips for å vise interesse, å tenke ut noe gøy og være original - uten å virke for desperat, selv om den balansen kan være hårfin.

- Folk setter pris på når noen har prøvd, uten at de gir for mye. Men i den tiden vi er inne i nå, kan jeg nesten tippe at akkurat det er i ferd med å snu - vi er jo mye alene og har mer behov for morsomme samtaler enn noen gang.

- Men ett tips: Behold en viss mystikk. La det gå et par meldingsutvekslinger før du begynner å lure på favorittstilling i senga - det finnes det dessuten egne apper for.

Fem konkrete forslag

Her er fem forslag til åpningsreplikker som Hagen mener fungerer bra på Tinder (eller andre datingapper):

  • «Hei! Så hyggelig med match. Hva ser du etter her inne?»
  • «Hei! Så hyggelig med match. Er du like lei corona som meg?»
  • «Hei! Så hyggelig med match. Førsteinntrykk 10 poeng, hva sier du om å bli kjent med hverandre?»
  • «Hei! Så hyggelig med match. Hatt en fin helg/uke/mandag/måned....?»
  • «Hei! Så hyggelig med match. Synes du dette er like "putt inn et ord du føler passer" som meg?»
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer