Denne dagen i måneden blir du ekstra irritert på kjæresten

Det er større sannsynlighet for at du misliker kjæresten din rett før du har eggløsning, viser ny studie.

NEGATIVE FØLELSER: Hvis du har mindre romantiske følelser overfor kjæresten noen dager hver måned, kan eggløsningen være årsaken. FOTO: NTB scanpix
NEGATIVE FØLELSER: Hvis du har mindre romantiske følelser overfor kjæresten noen dager hver måned, kan eggløsningen være årsaken. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig at følelsene våre svinger i forbindelse med menstruasjonen eller eggløsningen, og mange får gjerne litt kortere lunte, mindre energi og større behov for søtsaker på bestemte tidspunkt hver måned.

Nå viser en ny studie at følelsene for kjæresten, og tilfredsheten med hva han gjør og sier, også blir påvirket av syklusen. Det er nemlig mer sannsynlig at du har negative følelser og tanker om kjæresten din under eggløsningen, og det kan kanskje forklare hvorfor du av og til blir irritert uten at du helt forstår hvorfor?

Den nye studien har blitt publisert i tidsskriftet Biological Psychology, og forskerne fant ut at det er større sannsynlighet for at vi ser på de intime forholdene våre på en negativ måte de dagene vi har høyere nivåer av hormonet østradiol (som er like før eggløsning). I tillegg påvirker det hvor attraktiv vi synes kjæresten vår er, og hvor fornøyd kjæresten opplever at vi er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer