«Submarining»:

Denne dårlige datingtrenden er langt vanligere enn du tror

- Respektløst, sier datingekspert som mener nettdatingsidene har blitt til godteributikker.

«SUBMARINING»: Submarining er ghosting med en tvist. Og selv om uttrykket er nytt, er ikke nødvendigvis oppførselen helt ny. FOTO: NTB Scanpix
«SUBMARINING»: Submarining er ghosting med en tvist. Og selv om uttrykket er nytt, er ikke nødvendigvis oppførselen helt ny. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Amerikanerne elsker visst å sette spreke navn på dårlig datingoppførsel. Og hvis du synes fjorårets snakkis «ghosting» var kjipt bør du gjøre deg klar for nok en dårlig datingtrend; «submarining».

Submarining er når noen du har datet en periode forsvinner for en stund, for så å komme opp til overflaten igjen med en eller annen versjon av en «hvordan går det» -melding. Gjerne uten noen som helst forklaring eller beklagelse for hvorfor man ikke har latt høre fra seg.

Vi snakker altså ghosting med en tvist. Og selv om uttrykket er nytt, er ikke nødvendigvis oppførselen helt ny – den har bare blitt mer vanlig.

– Jeg har i flere år snakket om returnerende menn. Dette fenomenet oppstod for cirka 10 år siden da nettdating ble mer normalisert, og Facebook åpnet bruken av sosiale medier til andre enn bare tech-nerdene, sier datingrådgiver Ane Hagen, til KK.

Hun er gründeren av Matchmaking Akademiet og Matchme.no, og har i tillegg skrevet boken «Derfor lykkes du ikke med Nettdating».

– Dette er noe veldig mange opplever og ikke tar tak i på rett måte. En av de tingene jeg gjør som datingrådgiver er ikke bare å hjelpe single forstå mønstrene de selv har, men også mønstrene andre har. Uten å forstå hvorfor noen gjør som de gjør, er det vanskelig å ta avgjørelser som er bra for oss selv, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer