Datingtrend:

Denne datingtrenden håper vi snart går av moten

- Vi mennesker er ikke programmert til å tåle et så stort utvalg som finnes på datingappene, sier ekspert om trenden.

DATINGTREND: Uttrykket «gresset er alltid grønnere på den andre siden» er veldig aktuelt, og mange føler at det alltid kan være noen bedre der ute. Foto: NTB.
DATINGTREND: Uttrykket «gresset er alltid grønnere på den andre siden» er veldig aktuelt, og mange føler at det alltid kan være noen bedre der ute. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

De siste årene har KK skrevet om mange datingtrender som har kommet og gått, som «Infla-dating», «Submarining» og Semi-ghosting.

Nå har det dukket opp en ny trend som blir mer og mer utbredt. Trenden har fått navnet «benking», og er en trend som vi alle håper går av moten snart...

Alle som har prøvd nettdating og datingapper vet at det kan være utfordrende å finne riktig person når det finnes et hav av muligheter og potensielle kandidater. Det er en stor mengde mennesker som har ulike interessante sider og kvaliteter, og det kan være vanskelig å slo seg til ro med kun én person.

«Benking» refererer til at du dater og er interessert i noen, men likevel holder øynene åpne for andre muligheter.

DATINGAPPER: Disse appene skulle jo hjelpe oss med å finne kjærligheten, men har nå blitt en barriere som gjør det vanskelig å finne langvarige relasjoner. Foto: NTB.
DATINGAPPER: Disse appene skulle jo hjelpe oss med å finne kjærligheten, men har nå blitt en barriere som gjør det vanskelig å finne langvarige relasjoner. Foto: NTB. Vis mer

Liker sveiping

Uttrykket «gresset er alltid grønnere på den andre siden» er veldig aktuelt, og mange føler at det alltid kan være noen bedre der ute. Noen liker også en livsstil med uendelig sveiping og adrenalinet som følger med på første date.

Disse appene var jo ment å skulle hjelpe oss med å finne kjærligheten, men har nå blitt en barriere som gjør det vanskelig å finne langvarige relasjoner.

Hvis du benker noen er du interessert nok til å møte vedkommende og holder kontakten, men er ikke interessert i å forplikte deg før du har sett hva annet som finnes der ute.

MANGE MULIGHETER: - Det er ikke så rart at "benking" er en datingtrend med dagens datingapper. Vi mennesker er ikke programmert til å tåle et så stort utvalg som finnes på appene, og vi har ikke kommet langt nok til å vite hvordan vi skal navigere det enda, sier eksperten. Foto: NTB.
MANGE MULIGHETER: - Det er ikke så rart at "benking" er en datingtrend med dagens datingapper. Vi mennesker er ikke programmert til å tåle et så stort utvalg som finnes på appene, og vi har ikke kommet langt nok til å vite hvordan vi skal navigere det enda, sier eksperten. Foto: NTB. Vis mer

Vi har for mange muligheter

- Det er ikke så rart at «benking» er en datingtrend med dagens datingapper. Vi mennesker er ikke programmert til å tåle et så stort utvalg som finnes på appene, og vi har ikke kommet langt nok til å vite hvordan vi skal navigere det enda.

Det sier sexolog og parterapeut Tone Haldorsen til KK.

Det er en ufin trend som kan skape både tillitsproblemer og vonde følelser for den som blir utsatt for dette.

- Med et så stort utvalg som finnes, og unges romantiske syn på det å finne «den rette», vil det dessverre være naturlig for mange å ha en på vent mens de ser om det finnes noen bedre der ute, sier Haldorsen.

LIKER DATING: «Benking» refererer til at du dater og er interessert i noen, men likevel holder øynene åpne for andre muligheter. Foto: NTB.
LIKER DATING: «Benking» refererer til at du dater og er interessert i noen, men likevel holder øynene åpne for andre muligheter. Foto: NTB. Vis mer

- Vi er litt på shopping

- Det handler om tilgjengelighet. Vi er litt på shopping når vi nettdater og ikke er veldig følelsesmessig engasjert. Da er det ofte slik at man holder vinduet åpent for å se hva annet som kan dukke opp der ute.

Det sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, til KK.

I det virkelige liv skjer det ikke på samme måte, fordi det er lettere å bli fort følelsesmessig engasjert i en person man er fysisk nær.

- Hvis du møter og har fysisk kontakt med en person du liker, setter det i gang produksjonen av hormonet oksytoci, som gjør at du får følelser og får lyst til å forplikte deg, forklarer han.

For mange føles nettet mindre forpliktende.

Slik unngår du benking

- Har du noen tips for å unngå det?

- Vær tydelig på dine ønsker og behov når du dater. Er du på utkikk etter en kjæreste? Vær tydelig på at du ikke godtar å bli holdt på gjerdet, råder Haldorsen.

Hvis du har grunnverdiene dine på plass, et godt selvverd og gode grenser som du er flink på å opprettholde, kan du kunne unngå å havne i en slik situasjon.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer