Forhold:

Denne ferdigheten er undervurdert i parforhold

Av og til er det best å være stille. Unngå disse 5 tabbene.

NYTER STILLHETEN: - Kunnskap om når taushet er gull, er en undervurdert ferdighet i parforhold, sier samlivsterapeuten. FOTO: NTB
NYTER STILLHETEN: - Kunnskap om når taushet er gull, er en undervurdert ferdighet i parforhold, sier samlivsterapeuten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ronan Keating synger «You say it best when you say nothing at all», og kanskje det er en sannhet i den teksten?

Mange av oss er dårlige til å skjønne når vi bør være stille. Vi føler gjerne at vi må kommentere noe vi ikke liker eller at vi må ha det siste ordet i en diskusjon. Vi reflekterer ikke over hvor ødeleggende det kan være for kommunikasjonen i parforholdet.

De fleste tenker at en god partner må jo være flink til å kommunisere, men de færreste tenker nok at drømmepartneren må være flink til å være stille. Evnen til å være stille er nemlig ofte en oversett kommunikasjonsferdighet.

Hvis du føler at svigermor er ekstra irriterende, at kjæresten ikke støvsugde godt nok eller vurderer å komme med annen kritikk som ikke vil gi noen verdi, kan det faktisk være best å ta en beslutning om å være stille.

Å vite når du skal stoppe opp og ikke si noe som helst, er også et viktig skritt i sinnehåndtering. I krangler kan du på den måten kjøpe deg litt tid og unngå å si noe du vil angre på.

Unngå disse 5 tabbene

Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver fagbloggen trinehuseby.no med teknikker og inspirasjon for par, har oppsummert Suzanne B. Phillips liste over tabber du bør unngå i parforholdet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer