Flørting:

- Denne flørtetrenden er helt nydelig

Har du hørt om mikroflørting?

FLØRTING: - Mikroflørting kan føles litt mer ufarlig og uskyldig, og kan gjøre det litt mindre skummelt å flørte, sier eksperten. Foto: NTB.
FLØRTING: - Mikroflørting kan føles litt mer ufarlig og uskyldig, og kan gjøre det litt mindre skummelt å flørte, sier eksperten. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Flørting er gøy og kanskje skummelt, og det tror jeg de aller fleste av oss kan være enige om.

Se for deg at du står foran en person som du er veldig interessert i, du kjenner at pulsen stiger og du prøver å virke så avslappet og kul som du bare klarer. Å skulle flørte og komme med komplimenter i en slik situasjon kan føles umulig, og det er noe veldig mange av oss unngår helt. Fallhøyden er rett og slett for stor.

Synes du også at flørting er skummelt? Da kan mikroflørting være løsningen. Faktisk kan det hende at du allerede mikroflørter uten å være klar over det.

Mikroflørting er en mer subtil og mindre åpenbar måte å flørte på, som kan gi deg tegn på om den andre er interessert eller ikke, uten at du har risikoen for å bli avvist.

Noen ser på mikroflørting som flørting i forkledning, så hvordan mikroflørter du?

POSITIV TREND: - Hurra for mikroflørting, sier sexologen. Foto: NTB.
POSITIV TREND: - Hurra for mikroflørting, sier sexologen. Foto: NTB. Vis mer

- Mer ufarlig flørting

- Det er helt nydelig å finne et slikt nytt begrep. Mange er veldig redde for å flørte og tør ikke gjøre noe med det. Mikroflørting kan føles litt mer ufarlig og uskyldig, og kan gjøre det litt mindre skummelt å flørte.

Det sier Bianca Schmidt, som er sexolog og gestaltterapaut, til KK.

Mikroflørting er bittesmå grep du kan ta, som faller inn under det som tidligere bare ble kalt flørting.

- Ofte legger vi en føring på at flørting skal føre til noe, som en kjæreste eller sex. Men hvis alle går rundt med en idé om å flørte og leke med livet, og sende gode vibber hele tiden, ville alt vært mye hyggeligere, sier Schmidt.

Vi kjenner vel alle noen som flørter med alt og alle. Han sier gjerne hei til gamle damer på bussen, blunker og smiler til dama bak kassen på butikken og sender ut en god følelse til alle rundt seg.

- Hvis noen mikroflørter vet du ofte ikke helt om personen flørter fordi han eller hun vil oppnå noe, eller bare for å være hyggelig. Hvis alle gjorde det litt, ville vi spredt mer glede hele tiden og det ville vært lettere å få kontakt med andre. Hurra for mikroflørting, sier hun.

Slik mikroflørter du

Schmidt anbefaler deg å øve i hverdagslige situasjoner som ikke er skumle og der du ikke er tiltrukket av den andre personen.

- Si hei og ha en god dag til butikkpersonalet. Snakk om været eller fortell at du elsker den kaffen du bestiller på kafeen. Snakk, hold blikket til baristaen som gir deg en kaffe, prat og smil, oppfordrer hun.

Plutselig ser du et menneske som er attraktiv og interessant, og da kan det være litt lettere å få kontakt hvis du er vant til å mikroflørte og det føles naturlig for deg.

- Lag små hyggelig øyeblikk i hverdagen, oppfordrer Schmidt.

GODE VIBBER: - Hvis alle går rundt med en idé om å flørte og leke med livet, og sende gode vibber hele tiden, ville alt vært mye hyggeligere, sier Schmidt. Foto: NTB.
GODE VIBBER: - Hvis alle går rundt med en idé om å flørte og leke med livet, og sende gode vibber hele tiden, ville alt vært mye hyggeligere, sier Schmidt. Foto: NTB. Vis mer

- Flott steg fremover

- Det de kaller mikroflørting er bare et nytt ord, for det er ikke noe forskjellig fra flørting. I vår forskning har vi sett på mange av de samme taktikkene som del av vanlig flørting, og det har våre kollegaer internasjonalt også gjort. Det å legge mikro foran og lage et nytt ord endrer lite på det vi vet.

Det sier Leif Edward Ottesen Kennair, som er professor i psykologi ved NTNU, til KK.

Han anbefaler heller å bruke ordet forsiktig enn ordet mikro, fordi det er lettere for folk å forstå.

- Hvis du tenker at du er redd for å flørte, men velger å flørte mildt eller forsiktig, er jo det et flott steg fremover. Men da flørter du altså, selv om du ikke flørter veldig direkte eller åpenlyst. Det er nok slik de fleste flørter uansett, for veldig heftig flørting er jo sjeldent det beste, sier Kennair.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om