Kjønnssykdom:

Denne kjønnssykdommen har du sikkert ikke hørt om

Symptomene kan være svært like klamydia.

KJØNNSSYKDOM: Det antas at rundt 10 000 nordmenn smittes av Mycoplasma genitalium hvert år, men det er likevel ikke en kjønnssykdom som man rutinemessig testes for. FOTO: NTB Scanpix
KJØNNSSYKDOM: Det antas at rundt 10 000 nordmenn smittes av Mycoplasma genitalium hvert år, men det er likevel ikke en kjønnssykdom som man rutinemessig testes for. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du seksuelt aktiv anbefales det at du regelmessig tester deg for kjønnssykdommer, helst ved hvert partnerbytte. Klamydia og herpes er de kjønnssykdommene vi som regel frykter å ha fått når vi har vært uforsiktige i sengehalmen, men dette er slett ikke det eneste vi er utsatt for.

Det finnes også en kjønnssykdom som heter Mycoplasma genitalium – og den har du kanskje ikke hørt om før.

Det antas at rundt 10 000 nordmenn smittes av denne sykdommen hvert år, men det finnes foreløpig ingen offisielle tall på dette.

– Den nøyaktige forekomsten av denne er ikke kjent, men enkelte studier har vist at genital mykoplasmainfeksjon er omtrent halvparten så vanlig som klamydia, sier seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet, Hilde Kløvstad til KK.no.

Genital mykoplasmainfeksjon kan minne om klamydia og har ganske like symptomer, og på samme måte som ved klamydia er det mange som ikke får symptomer og ikke merker at de er smittet.

– Det kan se ut til at M. genitalia i større grad gir symptomer enn ved klamydia, spesielt blant menn, forklarer hun.

LES OGSÅ: Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen i Norge

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer