Flørting:

– Denne typen flørting funker best på menn

Studier viser at kvinner og menn responderer best på helt ulike «flørteteknikker». Datingrådgiver er ikke helt overbevist, og kommer med et overraskende råd.

FLØRTING: Man kommer langt med et godt smil og gode øyne som holder øyenkontakten, men for mange menn er det berøring som virkelig setter følelser i sving! FOTO: NTB
FLØRTING: Man kommer langt med et godt smil og gode øyne som holder øyenkontakten, men for mange menn er det berøring som virkelig setter følelser i sving! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

La oss være ærlige: Flørting kan være skikkelig vanskelig. Kanskje har du opplevd å sitte på date nummer to med en fyr du er skikkelig interessert i, mens tankene spinner:

Hvordan kan jeg vise ham at jeg er interessert? Skal jeg smile mer? Skal jeg komplimentere skjorten hans? Skal jeg stryke ham litt på armen mens vi prater - eller er det litt for tidlig å være så fysisk?

Alt dette er for øvrig ekspertgodkjente flørteråd - men vi lurer på: hva slags flørting funker egentlig best på menn? Og hvordan kan vi gå frem på riktig måte, hvis det er et langvarig forhold vi er ute etter?

Her får du gode råd fra én datingekspert og én sexolog!

Disse fem flørteteknikkene funker best på menn

Først tar vi en liten titt på hva forskningen viser. Det er nemlig gjort en rekke studier på hva slags flørting som funker!

Én serie av studier fra 2015 (Wade), omtalt av Psychology Today, avslørte hva slags flørting menn og kvinner setter mest pris på fra det motsatte kjønn.

Kvinner rangerte syv «flørteteknikker» som de mest effektive for hvordan menn kunne kommunisere at de var romantisk interessert.

Dette var de mest effektive:

 • Han vil holde henne i hendene
 • Han bruker tid med henne
 • Han ber henne ut på date
 • Han kysser henne
 • Han får henne til å le
 • Han viser interesse for henne
 • Han spiser middag med henne

I andre studier ble det avslørt hva slags flørting menn setter mest pris på. Kvinner ble bedt om å skrive ned hvordan de pleier å flørte og vise interesse, før menn ble bedt om å rangere disse.

Dette var de mest effektive:

 • Hun kysser ham på kinnet
 • Hun gnir/lener seg inntil ham
 • Hun beveger seg nærmere ham
 • Hun berører ham, generelt
 • Hun tar på armen hans

Med andre ord: Kvinner ser i hovedsak ut til å foretrekke at menn viser emosjonell interesse, mens menn ser ut til å foretrekke at kvinnen viser fysisk og seksuell interesse.

BERØRING: Skal du flørte med en mann, tyder studier på at du må være fysisk. I én studie kom det frem at menn liker at kvinnen lener seg inntil ham. FOTO: NTB
BERØRING: Skal du flørte med en mann, tyder studier på at du må være fysisk. I én studie kom det frem at menn liker at kvinnen lener seg inntil ham. FOTO: NTB Vis mer

– Berøring er viktig for mange menn

Selvfølgelig er ikke dette noe som funker på alle menn og alle kvinner. Som i de fleste sosiale situasjoner vi befinner oss i, må vi føle oss litt frem og se an personen det gjelder.

Men slike studier gjør oss jo litt klokere!

Samtidig er det er jo verdt å merke seg at alle flørte-favorittene til menn i denne studien handlet om berøring. Er det virkelig det som skal til, og i hvilke settinger funker det, egentlig?

Vi tyr til ekspertene for råd, og hører først med sexolog og pressesjef i Nytelse.no, Maria Ebbestad.

– For det første syns jeg ikke dette var så overraskende funn, selv om det også her vil være noen unntak, sier hun om studien.

– Kvinner er ofte opptatt av at menn investerer tid med henne og viser interesse ved å stille spørsmål om henne og ikke bare prate om seg selv. Han skal ikke være for kostbar, men mer moderat interessert. Men kvinner kan også like det fysiske som å kysse og å holde hender. Det viser at man er mer emosjonelt tilgjengelig.

Når det kommer til menn, gjelder det altså å vise interesse på en litt annen måte for å nå gjennom - generelt sett, i alle fall:

– Det å bare smile og le holder ikke. Berøring er viktig for mange menn. Ta han på armen, på ryggen, i håret, len deg inntil, råder Ebbestad.

SEXOLOG: Maria Ebbestad. FOTO: Nytelse.no
SEXOLOG: Maria Ebbestad. FOTO: Nytelse.no Vis mer

Datingrådgiver: – Gjorde egen undersøkelse

Når vi spør datingrådgiver og matchmaker Ane Hagen om hennes innspill, påpeker hun først at hun ikke synes det var helt samsvar mellom svarene i studien:

– Det virker som om kvinnene har svart på hva de ser på som tegn for å se at han er interessert i relasjon, mens mennenes svar har utgangspunkt i flørting og interesse for ham.

Det å spise middag sammen er kanskje ikke det de fleste av oss forbinder med flørting, nei. Og Hagens erfaring er at kvinner liker menn som flørter i en innledende fase, før disse tingene som listes opp i den nevnte studien.

– Joda, at han får henne til å le er absolutt noe hun liker at han gjør, men jeg tror ikke det er noe en kvinne ser på som tegn til at han flørter med henne, påpeker Hagen.

Selv lagde Hagen en undersøkelse for noen år tilbake der hun spurte kvinner og menn hvordan de liker å bli flørtet med, og svarene var veldig like.

– Det var for noen få år siden, så kanskje ting har endret seg siden 2015? Øyekontakt og smil før småprat var den måten kvinner og menn likte å bli flørtet med da jeg spurte.

I tillegg svarte kvinnene i Hagens undersøkelse at de var langt i fra redd for at menn skulle vært borti dem eller lene seg mot dem - eller til å med kysse dem - så lenge interessen var der og det hadde vært litt flørting først.

– Men hadde det ikke vært flørt med øyekontakt, smil og litt latter, var det ekstremt kleint med berøring og prøving på et kyss.

Vennlighet eller flørting?

Og så er det jo slik at «typen flørting» vil avhenge av mye. Om vi er ute etter et one night stand eller et forhold, for eksempel. Om vi sjekker opp en fremmed i en bar eller om vi allerede har en relasjon til vedkommende.

Her får du gode tips til hvordan du sjekker opp en du ikke har snakket med før (med tips fra gutta selv!).

Videre holder vi oss imidlertid til følgende scenario: Du er på jakt etter «den rette». Du er på date nummer to med en fyr du er veldig interessert i. Du vil flørte for å vise at du liker ham.

Hvordan skal du gå frem?

DATINGRÅDGIVER: Ane Hagen.
DATINGRÅDGIVER: Ane Hagen. Vis mer

Vi spør Hagen, som kommer med et litt overraskende råd:

– Det jeg vil anbefale er å tenke litt over hva flørting egentlig er og om det egentlig er noe vi ønsker å lære oss mer om? Hva får vi av verdi når vi blir flørtet med? Og hva skaper det av verdi hos oss å være en flørt?

Hun fortsetter:

– Flørting er seksuelle antydninger, men som ikke egentlig er seriøse. Det er lekenhet og pirring. En skapelse av forventninger om en seksuell relasjon, men med viten om at man kanskje ikke kan oppnå det, heller.

Hagen mener nemlig at flørting i en tidlig fase skaper enormt mye forvirring hos single. Hvis det er seksuell tiltrekning som er i fokus, mister vi ofte oversikten over hvem den andre egentlig er og om man egentlig passer sammen i en relasjon, fordi de seksuelle undertonene tar så stor plass.

Så, hvis du leter etter drømmemannen, er Hagens råd klart:

– Ett av mine nye råd i 2022 har vært å fokusere på å være vennlig fremfor å flørte. Det å vise vennlighet og omsorg i en tidlig fase i stedet for flørting, har ført til flere relasjoner som har utviklet seg til parforhold fremfor såkalte «situationships», sier Hagen om sine klienter.

Situationship beskriver et forhold som er et sted mellom et parforhold og et vennskap. Dere er mer enn venner, men har ikke definert hva slags relasjon dere egentlig har.

Sorterer ut de som bare er ute etter sex

Datingrådgiveren opplever at mange single - spesielt kvinner - lurer på hvordan de kan finne ut av om en mann er interessert i dem seksuelt, eller om de er interessert i noe mer.

Når man fjerner den flørtende lekenheten i bli kjent-fasen, sorteres dette av seg selv, forsikrer Hagen.

– En mann som er ute etter sex vil ikke engasjere seg i en relasjon som starter uten flørting og den type lekenhet som han er ute etter. En mann som er ute etter et langvarig forhold eller en kjæreste vil sette pris på den lekenheten han også, men i form av humor og åpenhet.

Kvinner trenger ikke å flørte for å bli valgt av en mann i en datingfase, mener Hagen.

– Interessen vokser ikke med flørting, men med verdien han ser i deg - på bakgrunn av hva han er ute etter. Er du seksuelt interessert i en mann, flørter du fra første øyeblikk. Vil du sikre deg at han er ute etter noe mer enn sex, så avventer du med flørtingen til du ser at han også er ute etter noe mer enn en seksuell relasjon.

I tillegg vil Hagen påpeke at berøring ikke trenger å være flørting. Berøring er også vennlighet.

– At menn mistolker disse tingene og tror at de plutselig er blitt plassert i «vennesonen» etter flørting, handler om at de ikke vet hva flørting er, og ikke klarer å skille mellom vennlighet og flørting, sier hun.

Så, hvis du har en person i kikkerten som du gjerne skulle kommet enda nærmere - både fysisk og emosjonelt - har du altså fått noen innspill fra ekspertene her!

Sexolog Ebbestad råder deg til å tørre å vise at du er interessert.

– Både ved å bruke tid på vedkommende, tørre å ta på hverandre, ta initsiativ, spørre om vedkommende og nyte spenningen som er i det å flørte med noen. Man kommer også langt med et godt smil og gode øyne som holder øyekontakten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer