Sex

Derfor blir du ikke våt under sex

Det betyr ikke at det er noe galt med kroppen din.

BLIR IKKE VÅT UNDER SEX: Mange kvinner sliter med å bli våte under sex. Hva skyldes det egentlig?  Foto: Shutterstock / gpointstudio
BLIR IKKE VÅT UNDER SEX: Mange kvinner sliter med å bli våte under sex. Hva skyldes det egentlig? Foto: Shutterstock / gpointstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med å bli våt under sex? Da er du ikke alene. Og det trenger ikke nødvendigvis bety at det er noe galt med deg. Ifølge ekspertene vi har snakket med har det ofte ingenting å gjøre med at det er noe galt med kroppen din -  de mener det hele sitter i hodet ditt. 

- Det handler ikke så mye om at kvinner har vanskeligheter med å bli våte, men at de har vanskeligheter med å opprettholde kåtheten. Når de ikke er kåte, blir de ikke våte, sier Anders Lindskog, som er spesialist i klinisk sexologi. 

Han mener det er et problem at man ikke tar seg tid til å bli ordentlig kåt, og da blir man som sagt heller ikke våt. 

- Mange kvinner føler at de har lyst på sex og at de er glade i kjæresten sin, men på grunn av stress, tidsmangel og krav blir de ikke kåte nok til å bli våte. Det er få som av medisinske årsaker ikke kan bli våte. 

Siv Gamnes, som er sexologisk rådgiver, er enig i det Lindskog sier: 

- For de fleste er ikke dette noe fysisk eller medisinsk problem - det handler om at man ikke tenner nok eller at man prøver å ha sex uten at man har særlig lyst til det. Det finnes riktignok andre årsaker også, men de fleste har lav tenning, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer