Forelskelse:

Derfor bør du ikke ta store avgjørelser mens du er forelsket

- Man kan nesten sammenligne det med å ta en beslutning med 1,5 i promille.

FORELSKET: Vi er rett og slett er som en rusmiddelfabrikk når vi er forelsket: en god cocktail av dopamin, noradrenalin, fenyletamin og serotonin utløses i hjernen. FOTO: NTB
FORELSKET: Vi er rett og slett er som en rusmiddelfabrikk når vi er forelsket: en god cocktail av dopamin, noradrenalin, fenyletamin og serotonin utløses i hjernen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er vel lite som slår følelsen av å være forelsket i en som også er forelsket i deg? Forelskelsesfasen kan av og til føles som en drøm, og kanskje opplever du at du blir litt «borte» i den deilige følelsen - ja, nesten som om du er rusa.

Og skal vi tro ekspertene, er denne «rusen» sterk nok til at vi ikke bør ta de største avgjørelsene når vi er midt i forelskelsen.

Vi har hørt med ekspertene - hvordan påvirker en forelskelse kropp og sinn? Hvorfor bør vi ikke ta store avgjørelser når vi er forelsket? Og hvorfor føles alt annet så lite viktig når vi står midt i disse følelsene?

Dette skjer i kroppen når du er forelsket

- Kroppen bobler over av hormonene dopamin og oksytocin når man er forelsket. Det gir en lykkefølelse i kroppen som gjør at du får en ekstra intens følelse av å være med, eller i kontakt med, den du er forelsket i, forteller sexolog og pressesjef for Nytelse.no, Maria Ebbestad, til KK.

Det skjer mye rart med kroppen når vi er forelsket - for eksempel vokser pupillene når du ser din utkårede. Og du kjenner deg sikkert igjen i følelsen av nervøsitet, når du med klamme hender skal møte den du er så betatt av...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.