Dating

Derfor dater millennials så lite

En ny undersøkelse gir et ganske uromantisk svar.

STÅR DATINGEN FOR FALL? Millenials-generasjonen opplever av særlig et aspekt står i veien. Foto: NTB Scanpix
STÅR DATINGEN FOR FALL? Millenials-generasjonen opplever av særlig et aspekt står i veien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det sveipes og matches over det ganske land, og det begynner å bli lenge siden nordmenn flest tenkte at dating var noe amerikanerne drev med - og mest på film.

Nå er det slet ikke uvanlig med en date både før og etter jobb, dersom du virkelig er på leting etter den rette, og opplever at du ikke har tid til å vente på at du fysisk skal kræsje inn i drømmemannen slik at du mister alle papirene du bærer på og han må hjelpe deg å samle dem sammen og da ser der hverandre inn i øynene ... Ja, du vet.

- Det hadde vært kult om folk ble flinkere til å ta kontakt og flørte litt utenom disse appene

Nå viser imdlertid en ny amerikansk undersøkelse utført av datingselskapet Match.com, at millenniumsgenerasjonen kanskje ikke kommer til å date like mye som antatt, og det handler ikke om at de ikke vil treffe den rette.

Ifølge undersøkelsen viser det seg nemlig at over 63 prosent av dem er på jakt etter en partner. Likevel svarer en tredjedel av de single at utgiftene forbundet med daten, hindrer dem i jakten på en kjæreste.

En date i tradisjonell forstand, er regnet som en middag for to, en flaske vin og to kinobilletter, og er estimert å koste i gjennomsnitt over 100 dollar, altså litt over 900 kroner, ifølge undersøkelsen. (I Norge ville prisen på dette blitt enda høyere.)

DATING: Det trenger ikke å være dyrt å dra på date. Hva med en kaffe og gåtur? FOTO: NTB scanpix
DATING: Det trenger ikke å være dyrt å dra på date. Hva med en kaffe og gåtur? FOTO: NTB scanpix Vis mer

Men må man på restaurant og kino for å ha det hyggelig eller finnes det langt rimeligere og mer "bli kjent"-vennlige alternativer?

Hva med et møte på en kunstutstilling eller et museum? Da har man også noe å snakke om, ikke minst en hel rekke andre mennesker som også kan være litt morsomt å kommentere på i smug. (Megaeksentriske kunstsamlere er jo alltid litt artige.) Tur i parken, en treningsdate for de som er på den bagen - eller bare det å møtes for et glass og småmat, framfor en full femretter.

Framfor location og aktivitet er det langt viktigere hvilket inntrykk du etterlater hos daten din.

Psykolog og relasjonscoach, Torkel Guttormsen forklarte nylig i denne KK-saken at det viktigste du kan gjøre er å faktisk fokusere litt mer på egne interesser og behov.

– Når vi fokuserer på hva vi selv ønsker, og hva vi selv synes er interessant med andre, så vil vi ende opp i forhold med mennesker som vi faktisk passer sammen med. Ved å vise andre hva vi er interesserte i, gjennom for eksempel å finne ut om den andre har egenskapene eller interessene vi liker, vil vi tiltrekke oss mennesker som vi faktisk passer sammen med, forklarer Guttormsen til KK.

Også er det uansett lurt å møtes ansikt til ansikt før man avgjør om dette kan være noe eller ikke. Men som forfatter og journalist Ellen Sofie Lauritzen fortalte til KK, da vi intervjuet henne om Tinder-boka «Snakkes til uka - feltnotater fra en digital datingverden»:

- Det hadde vært kult om folk ble flinkere til å ta kontakt og flørte litt utenom disse appene også. Men det finnes vel ikke noe skumlere enn å gi noen en lapp med telefonnummeret sitt til en fremmed på bussen?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer