Menn i forhold med yngre kvinner

Derfor dater yngre kvinner eldre menn

Hvorfor blir unge kvinner tiltrukket av vesentlig eldre menn? Her får du forklaringen.

STOR ALDERSFORSKJELL: I 2006 skal Jack Nicholson ha innledet et romantisk forhold til sin 48 år yngre medskuespiller Paz de la Huerta. Forholdet varte dog ikke ut året. Drøy aldersforskjell, vil mange kanskje si. Men det er flere grunner til at unge, vakre kvinner tiltrekkes av vesentlig eldre menn, ifølge ekspertene. Foto: Scanpix.
STOR ALDERSFORSKJELL: I 2006 skal Jack Nicholson ha innledet et romantisk forhold til sin 48 år yngre medskuespiller Paz de la Huerta. Forholdet varte dog ikke ut året. Drøy aldersforskjell, vil mange kanskje si. Men det er flere grunner til at unge, vakre kvinner tiltrekkes av vesentlig eldre menn, ifølge ekspertene. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Vi ser det hele tiden; mannlige Hollywood-kjendiser viser seg hånd i hånd med unge, smellvakre kvinner.

Mange av oss «vanlige, dødelige» spør oss gjerne: hva er det hun ser i ham?

Vi har spurt to eksperter: Hva er grunnen til at unge, attraktive kvinner dras mot vesentlig eldre menn?

- Gammel tradisjon

- Vi ser jo at menn med makt - gjerne finansmoguler eller politikere, er sammen med slike kvinner. Et eksempel er president Donald Trump. Han er sammen med en veldig vakker dame, og mange tenker kanskje at «hun er jo helt blåst!», ler Haakon Aars, lege, spesialist i psykiatri, samfunnsmedisin og klinisk sexologi .

Han sier en del vakre kvinner velger seg eldre menn for å selv komme i posisjon.

- Spørsmålene er: hvor lenge holder det, hvor lenge gidder disse kvinnene det?

Aars tror at fenomenet først og fremst handler om gamle tradisjoner.

- Tradisjonelt sett skal jo mannen helst være fem år eldre enn kvinnen, kanskje ti år eldre. Dette går langt tilbake i tid, men det er jo ikke så lenge siden at Ibsen skrev sine stykker hvor kvinnen var underlagt mannen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer