Sex:

Derfor er det så viktig med en «kjappis»

- Den pirrende følelsen er sunt for kroppen!

KJAPPIS: Den spontane sexen har en tendens til å forsvinne desto lenger man har vært i et forhold - men det er det ingen grunn til! Ekspertene anbefaler alle par å være mer lekne med hverandre og utnytte de ledige smutthullene i hverdagen. FOTO: NTB Scanpix
KJAPPIS: Den spontane sexen har en tendens til å forsvinne desto lenger man har vært i et forhold - men det er det ingen grunn til! Ekspertene anbefaler alle par å være mer lekne med hverandre og utnytte de ledige smutthullene i hverdagen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av et forhold er det vanlig at man tilbringer mer tid sammen på soverommet - og ikke bare for å sove. Når man er nyforelsket lyster man etter hverandre til enhver tid. Noen ganger kan det føles ut som at man aldri kan få nok av den andre personen. Luktene, lydene og nærheten gir en slags rus til hele kroppen.

Med litt tid vil den intense forelskelsen legge seg og man går over i en mer normalisert hverdag preget av rutiner og gjøremål. Det betyr ikke at man ikke liker den andre personen like godt som før - man bare tar seg ikke like god tid til kosing og kvalitetstid som man gjerne gjør mens relasjonen er rykende fersk.

- Det er veldig deilig

Sexologstudent og presseansvarlig i nytelse.no, Maria Ebbestad, sier til KK at impulsiv sex er noe som ofte forsvinner når man har vært i et forhold over lengre tid. Jobb, barn og hverdagsoppgaver kommer plutselig foran sex.

Hun slår likevel et slag for «kjappisen» og mener det kan bidra til å få gnisten tilbake i forholdet.

- Det er deilig å kjenne på sulten man har på hverandre og å gjøre det fort over kjøkkenbenken, i dusjen eller før resten av huset våkner. Dessuten er det sunt for kroppen, sier Maria og sikter til at en orgasme utløser endorfiner, som igjen har en rekke positive effekter på kroppen.

Du får mindre stress, blir roligere til sinns og ikke minst; det er veldig deilig. Man kan altså få like mye nytelse av en kjapp, spontan sexakt som ved en lengre hyrdestund. Det er man plutselig blir kåt gjør dessuten at man ikke trenger et like langt forspill som man vanligvis gjør.

- Maria, en kjappis før jobben - hva tenker du?

- For en fantastisk start på dagen! Sex før resten av huset våkner er den deiligste starten man kan ha på dagen, vil jeg si. Det gir et deilig bånd dere imellom når dere blunker til hverandre under frokosten litt senere.

De fleste har lyst

En nylig undersøkelse gjort av Nytelse.no viser at veldig mange ønsker seg en kjappis hver eneste dag, faktisk hele 43 prosent, men ikke like mange gjennomfører det.

For å øke frekvensen på kjappisene anbefaler Maria å gi hverandre komplimenter, kyss mer og flørt med hverandre i hverdagen - selv om dere har vært sammen i årevis.

- Et kyss på halsen når man tar oppvasken eller stryk på låret når dere sitter i sofaen skader aldri. Sett gjerne på musikk dere begge liker, dans på kjøkkengulvet og vær litt mer leken med hverandre.

- Men hvordan lar det seg gjøre om man for eksempel har barn hjemme?

- Når man har barn må man ta de smutthullene man har, og det er desto viktigere å ta seg en kjappis. Når barna er små, må det gjøres når de sover på dagtid, før de våkner og morgenen eller etter de har lagt seg. Når barna er litt eldre er de mer med venner, så benytt tiden de er ute en tur til å kose dere litt ekstra. Jeg mener - ha på skjørt uten truse under, så er det kjapt å slenge seg over benken, og lett å late som ingenting om noen plutselig skulle komme tidligere hjem enn planlagt, sier Ebbestad ivrig.

- Vi spiller jo på samme lag

KK har tidligere skrevet om viktigheten av å ha varierende sex. Noen ganger er det fint med flere timers kos på soverommet, mens andre ganger er den beste løsningen å gjøre det som det er nevnt over: Som en kjappis.

Jo mer sex man har, jo mer får man gjerne lyst på.

– Dersom det kun foregår på mannens premisser så blir det jo litt stusselig. Begge må jo være med. Vi spiller jo på samme lag. Som kvinne er vi jo litt utspekulerte fra naturens side, og det må vi benytte oss av hvis det er sånn at vi ikke har plenty med tid, men har lyst til å ha oss litt for det, har sexinspirator Cecilie Kjensli tidligere sagt til KK.

Det er jo dessverre slik at det ikke er like enkelt for for oss å komme i mål som for en mann, og derfor kommer ofte gutta bedre ut av en kjappis enn oss. Dette kan man likevel gjøre noe med.

– Hvis du for eksempel er lei av at du ikke får orgasme, så fortvil ikke. Du kan jo tjuvstarte, og varme opp litt på egenhånd! Onaner i dusjen, og inviter han inn når du er klar for noe mer. Eller gjør det samme fra senga når du venter på at han skal komme og legge seg, anbefaler Kjensli.

– Ellers vil jeg jo anbefale alle å ha en effektiv og deilig vibrator, for da er ingen oppvarming eller forspill nødvendig. Da blir det jo mer klar-ferdig-ferdig. Når du vet at orgasmen aldri er langt unna, så blir du jo selvfølgelig motivert til å ha mer sex.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer