Sex:

Derfor er det så viktig med en «kjappis»

- Den pirrende følelsen er sunt for kroppen!

KJAPPIS: Den spontane sexen har en tendens til å forsvinne desto lenger man har vært i et forhold - men det er det ingen grunn til! Ekspertene anbefaler alle par å være mer lekne med hverandre og utnytte de ledige smutthullene i hverdagen. FOTO: NTB Scanpix
KJAPPIS: Den spontane sexen har en tendens til å forsvinne desto lenger man har vært i et forhold - men det er det ingen grunn til! Ekspertene anbefaler alle par å være mer lekne med hverandre og utnytte de ledige smutthullene i hverdagen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av et forhold er det vanlig at man tilbringer mer tid sammen på soverommet - og ikke bare for å sove. Når man er nyforelsket lyster man etter hverandre til enhver tid. Noen ganger kan det føles ut som at man aldri kan få nok av den andre personen. Luktene, lydene og nærheten gir en slags rus til hele kroppen.

Med litt tid vil den intense forelskelsen legge seg og man går over i en mer normalisert hverdag preget av rutiner og gjøremål. Det betyr ikke at man ikke liker den andre personen like godt som før - man bare tar seg ikke like god tid til kosing og kvalitetstid som man gjerne gjør mens relasjonen er rykende fersk.

- Det er veldig deilig

Sexologstudent og presseansvarlig i nytelse.no, Maria Ebbestad, sier til KK at impulsiv sex er noe som ofte forsvinner når man har vært i et forhold over lengre tid. Jobb, barn og hverdagsoppgaver kommer plutselig foran sex.

Hun slår likevel et slag for «kjappisen» og mener det kan bidra til å få gnisten tilbake i forholdet.

- Det er deilig å kjenne på sulten man har på hverandre og å gjøre det fort over kjøkkenbenken, i dusjen eller før resten av huset våkner. Dessuten er det sunt for kroppen, sier Maria og sikter til at en orgasme utløser endorfiner, som igjen har en rekke positive effekter på kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer