Rengjørings Av Sexleketøy

Derfor er det viktig å rengjøre leketøyet ditt riktig

- Bakteriene storkoser seg når du er ferdig med leketøyet ditt, sier eksperten.

RENGJØRE SEXLEKETØY: Etter at du har brukt sexleketøyet ditt er det viktig at du rengjør det skikkelig. Hvis ikke  kan du blant annet risikere å få en soppinfeksjon.   Foto: Shutterstock / bikeriderlondon
RENGJØRE SEXLEKETØY: Etter at du har brukt sexleketøyet ditt er det viktig at du rengjør det skikkelig. Hvis ikke kan du blant annet risikere å få en soppinfeksjon. Foto: Shutterstock / bikeriderlondon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sexleketøy er kommet for å bli, og for kvinner er det nå helt stuerent å ha en vibrator eller tre i nattbordskuffen. Dersom du er en av dem som av og til tyr til den lille vibrerende dingsen for å oppnå orgasme, har du helt sikkert fått med deg at rengjøring etter bruk er viktig – men gjør du det riktig?

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller at riktig rengjøring er svært viktig, da bakterier stortrives på leketøyet ditt etter at du er ferdig med det. 

- Disse vil du helst ikke ha inn i kroppen igjen, så vasking og desinfisering er en selvfølge. Bakterier er en naturlig del av underlivets immunforsvar, og en ubalanse i bakteriefloraen kan forårsake soppinfeksjon og skjedekatarr. 

- Bakterier i urinveiene kan også forårsake urinveisinfeksjon. Riktig rengjøring av leketøyet vil forhindre en slik ubalanse – i tillegg får man et rent leketøy klart til neste gangs bruk. 

Må man rengjøre leketøyet hvis det er helt nytt?

- Ja, da anbefaler vi alltid at du rengjør det før bruk. Det er fordi det kan ligge støvpartikler fra produksjon og transport i forpakningen, sier hun.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer