Utroskap:

Derfor er noen menn utro mens kjæresten går gravid

- Vi vet en del om at det er en sårbar fase for mange kvinner, men vi vet kanskje for lite om hvordan det oppleves for menn.

UTROSKAP: Å vente barn gir mye glede, men det kan også oppleves skummelt å stå overfor en ny og forpliktende fase i livet. FOTO: NTB Scanpix.
UTROSKAP: Å vente barn gir mye glede, men det kan også oppleves skummelt å stå overfor en ny og forpliktende fase i livet. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

«Lykkelige omstendigheter» pleier man å kalle det når et par venter barn. En tid der romantikken blomstrer i forventning, der to elskede skal bli en lykkelig familie. Og ja, for noen kan det oppleves akkurat sånn, men det betyr ikke at et svangerskap alltid har en forgyllende effekt på forholdet.

– Jeg tror absolutt at utroskap i graviditet er mer vanlig enn mange kanskje er klar over. For dette blir ofte ikke snakket så mye om, og det er veldig synd, sier Anna Sigridsdatter Heen, som er samlivsterapeut og rådgiver, til KK.

Også Kristina S. Moberg, som er psykologspesialist og foredragsholder, sier til KK at svangerskapet slett ikke må være fryd og gammen for et parforhold.

– Når man søker i forskningen finner man noen underlige ting; som at under svangerskap kan krangler øke og vold mot den gravide partner kan øke, og så videre. Dette er nok risikogrupper i utgangspunktet, men det sier noe om at det vi alle tror er en «lykkelig omstendighet» for et par, ikke alltid er så lett på innsiden, forteller Moberg.

Både graviditeten, fødselen og det å få et barn er en enorm omveltning i livet. Og selv om man går inn i det med glede og forventning, kan denne nye fasen man står overfor også føles skremmende og uforutsigbar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer