Dating:

Derfor faller du for feil partner igjen og igjen

- Det betyr ikke at du er en dårlig, naiv eller dum person.

GIFTIGE FORHOLD: Hvis du gjentatte ganger velger feil partner, kan det bety at du har behov som ikke blir møtt og at utfordringer fra fortiden ikke har blitt fullstendig bearbeidet. FOTO: NTB
GIFTIGE FORHOLD: Hvis du gjentatte ganger velger feil partner, kan det bety at du har behov som ikke blir møtt og at utfordringer fra fortiden ikke har blitt fullstendig bearbeidet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har vel noen ekser eller dater i bagasjen som vi gjerne skulle vært foruten. Kanskje var eksen din utro, kritiserte hver minste ting du gjorde eller løy om både små og store ting? Slike giftige forhold gjør noe med oss, selvfølelsen vår og tankene våre om forhold og kjærlighet.

Dessverre er det en del av oss som gjør samme tabben flere ganger, og som gang på gang havner i forhold som er giftige og som bryter oss ned. De virker gjerne sjarmerende og støttende i starten, men etter hvert utvikler det seg til et konfliktfylt og vanskelig forhold.

For oss som har noen dårlige forhold bak oss, er det også lett å tenke at vi overreagerer i nye forhold. At vi tar med oss de vonde erfaringene og straffer den nye kjæresten for det eksen gjorde. Derfor overser vi gjerne varseltegn og gir flere sjanser enn de fortjener. (Pssst: Straffer du kjæresten for det eksen din gjorde?)

Men hvorfor lærer vi ikke av tidligere erfaringer?

- I forelskelsens rus kan du selvsagt velge feil partner, og hvis du ikke er bevisst på hvorfor kan du gå i samme fella igjen og igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer