Våte drømmer:

Derfor får du orgasme i søvne

- Husk at hjernen er den største erogene sonen vi har, sier ekspert.

ORGASME I SØVNE: Ikke uvanlig, og helt naturlig! FOTO: NTB
ORGASME I SØVNE: Ikke uvanlig, og helt naturlig! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du opplevd å våkne av at du rett og slett har en orgasme? Det er det en helt naturlig forklaring på, og du trenger ikke en gang å ha en sexdrøm for at det skal kunne skje.

Sexolog Siv Gamnes trekker frem den velkjente ereksjonen menn gjerne opplever i løpet av en natt. Denne reisningen er egentlig kroppen som sjekker ut at alle funksjonene i kroppen er intakte i løpet av natten, også det seksuelle.

- Dette skjer også hos kvinner, men ikke like synlig og merkbart som den erigerte penisen, sier Gamnes til KK.

Orgasme uten berøring

Hver natt tar kroppen altså en fullsjekk. Hjernen sender blod ned til kjønnsorganene, og får muskulaturen til å gjøre sammentrekninger. Noen ganger kan vi derfor oppleve å bli kåte eller å få orgasme i søvne, selv uten berøring.

- Om man er litt i underskudd av sex, eller man er i en veldig seksuell fase i livet, kan man også ende opp med å drømme noe som er seksuelt og som kroppen kjenner igjen. Om du da har en erigert klitoris i søvne, vil det under gitte omstendigheter minne hjernen din om savn eller sex, sier Gamnes, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer