Våte drømmer:

Derfor får du orgasme i søvne

- Husk at hjernen er den største erogene sonen vi har, sier ekspert.

ORGASME I SØVNE: Ikke uvanlig, og helt naturlig! FOTO: NTB
ORGASME I SØVNE: Ikke uvanlig, og helt naturlig! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du opplevd å våkne av at du rett og slett har en orgasme? Det er det en helt naturlig forklaring på, og du trenger ikke en gang å ha en sexdrøm for at det skal kunne skje.

Sexolog Siv Gamnes trekker frem den velkjente ereksjonen menn gjerne opplever i løpet av en natt. Denne reisningen er egentlig kroppen som sjekker ut at alle funksjonene i kroppen er intakte i løpet av natten, også det seksuelle.

- Dette skjer også hos kvinner, men ikke like synlig og merkbart som den erigerte penisen, sier Gamnes til KK.

Orgasme uten berøring

Hver natt tar kroppen altså en fullsjekk. Hjernen sender blod ned til kjønnsorganene, og får muskulaturen til å gjøre sammentrekninger. Noen ganger kan vi derfor oppleve å bli kåte eller å få orgasme i søvne, selv uten berøring.

- Om man er litt i underskudd av sex, eller man er i en veldig seksuell fase i livet, kan man også ende opp med å drømme noe som er seksuelt og som kroppen kjenner igjen. Om du da har en erigert klitoris i søvne, vil det under gitte omstendigheter minne hjernen din om savn eller sex, sier Gamnes, og fortsetter:

- Det som da skjer, er at hjernen begynner å sende masse signaler ned til underlivet, slik den er skapt til å gjøre, og det kan resultere i orgasme.

Med andre ord kan du både oppleve å få orgasme uten at du har drømt noe seksuelt, men det kan også skje at seksuelle drømmer kobler seg på den fysiske sjekken kroppen gjør, og derved forsterker opplevelsen.

- Mulig man hjelper til i søvne

Som med det meste annet, er det forskjell på hvor mange som opplever å få orgasme i søvne. Men det er i hvert fall ikke uvanlig å oppleve det, understreker sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

- Når man snakker om våte drømmer så relateres det ofte til menn/gutters sædutløsning i søvne, men det går da for oss kvinner også, sier Kjensli til KK.

- Husk at hjernen er den største erogene sonen vi har, og med rampete tanker og deilige drømmer, kan man jo bli skikkelig kåt. Mulig man hjelper til i søvne, onani og kniping med underlivet osv, for å få enda mer fart på drømmen, men det er ikke sikkert, avslutter hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer