ORGASME I SØVNE: Ikke uvanlig, og helt naturlig! FOTO: NTB Scanpix
ORGASME I SØVNE: Ikke uvanlig, og helt naturlig! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Våte drømmer:

Derfor får du orgasme i søvne

- Husk at hjernen er den største erogene sonen vi har, sier ekspert.

Har du opplevd å våkne av at du rett og slett har en orgasme? Det er det en helt naturlig forklaring på, og du trenger ikke en gang å ha en sexdrøm for at det skal kunne skje.

Sexolog Siv Gamnes trekker frem den velkjente ereksjonen menn gjerne opplever i løpet av en natt. Denne reisningen er egentlig kroppen som sjekker ut at alle funksjonene i kroppen er intakte i løpet av natten, også det seksuelle.

- Dette skjer også hos kvinner, men ikke like synlig og merkbart som den erigerte penisen, sier Gamnes til KK.

LES OGSÅ: Har du hatt en merkelig sexdrøm om bestekompisen til kjæresten?

Orgasme uten berøring

Hver natt tar kroppen altså en fullsjekk. Hjernen sender blod ned til kjønnsorganene, og får muskulaturen til å gjøre sammentrekninger. Noen ganger kan vi derfor oppleve å bli kåte eller å få orgasme i søvne, selv uten berøring.

- Om man er litt i underskudd av sex, eller man er i en veldig seksuell fase i livet, kan man også ende opp med å drømme noe som er seksuelt og som kroppen kjenner igjen. Om du da har en erigert klitoris i søvne, vil det under gitte omstendigheter minne hjernen din om savn eller sex, sier Gamnes, og fortsetter:

- Det som da skjer, er at hjernen begynner å sende masse signaler ned til underlivet, slik den er skapt til å gjøre, og det kan resultere i orgasme.

Med andre ord kan du både oppleve å få orgasme uten at du har drømt noe seksuelt, men det kan også skje at seksuelle drømmer kobler seg på den fysiske sjekken kroppen gjør, og derved forsterker opplevelsen.

UTEN BERØRING: I søvne kan vi oppleve å få orgasme uten berøre oss selv. FOTO: Shutterstock
UTEN BERØRING: I søvne kan vi oppleve å få orgasme uten berøre oss selv. FOTO: Shutterstock Vis mer

LES OGSÅ: Vi drømmer sjelden om ting som er helt irrelevante

- Mulig man hjelper til i søvne

Som med det meste annet, er det forskjell på hvor mange som opplever å få orgasme i søvne. Men det er i hvert fall ikke uvanlig å oppleve det, understreker sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

- Når man snakker om våte drømmer så relateres det ofte til menn/gutters sædutløsning i søvne, men det går da for oss kvinner også, sier Kjensli til KK.

- Husk at hjernen er den største erogene sonen vi har, og med rampete tanker og deilige drømmer, kan man jo bli skikkelig kåt. Mulig man hjelper til i søvne, onani og kniping med underlivet osv, for å få enda mer fart på drømmen, men det er ikke sikkert, avslutter hun.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: