Løgner i forhold:

Derfor kan du ikke se om partneren din lyver

Vi mennesker er generelt svært dårlige løgndetektorer.

VANSKELIG Å AVSLØRE LØGN: Du må virkelig gå inn for å avsløre løgnen og du må være forberedt på å få et svar du egentlig ikke ønsker å få. FOTO: NTB
VANSKELIG Å AVSLØRE LØGN: Du må virkelig gå inn for å avsløre løgnen og du må være forberedt på å få et svar du egentlig ikke ønsker å få. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Neida, du er ikke stygg på håret i dag», «Selvfølgelig er jeg ikke sjalu på den nye, pene kollegaen din» eller «Jeg har trent fem ganger denne uken...»

De aller fleste av oss lyver innimellom, noen ganger om småting og andre ganger om noe større og mer betydningsfullt. Det er helt normalt, men personer som ikke er så vant til å lyve blir oftere tatt i løgnen enn de som har trent på det over tid.

Se for deg at partneren din vanligvis er rolig, humoristisk og selvsikker, men plutselig sier han «Jeg lyver ikke» eller «Jeg har ikke vært utro», og du merker at noe med toneleiet og kroppsspråket avviker fra normalen. Hvorfor snakker han på den måten? Er det grunn til mistanke?

Det er mange grunner til at det kan være vanskelig å avsløre om noen lyver, blant annet at vi stort sett er naive og godtroende. Vi ønsker å tro det beste om personer vi er glad i, og vi går som regel ikke rundt og mistenker at andre lyver.

Samtidig burde det være lett å gjennomskue en person som du kjenner såpass godt, så hvorfor er det så vanskelig å avsløre en partner som lyver?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer