Kysse

Derfor lukker vi øynene når vi kysser hverandre

Psykologer ved Universitet i London hevder at de har funnet svaret.

LUKKER ØYNENE NÅR VI KYSSER: Har du noen gang tenkt på hvorfor du lukker øynene automatisk når du kysser den du er glad i?  Foto: Shutterstock / Uber Images
LUKKER ØYNENE NÅR VI KYSSER: Har du noen gang tenkt på hvorfor du lukker øynene automatisk når du kysser den du er glad i? Foto: Shutterstock / Uber Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hvorfor det er slik at de fleste av oss lukker øynene automatisk når vi kysser en vi liker - og det spesielt hvis kysset er av den mer lidenskapelige typen? 

Et knippe psykologer på avdelingen Royal Holloway ved Universitetet i London, hevder nemlig at de har funnet svaret (du kan lese mer om studien deres her). 

LES OGSÅ: Det lønner seg å kysse

Forsterker følelsen av kysset 

Ifølge psykologene lukker vi øynene når vi kysser for å kunne fokusere. Hjernen vår blir nemlig lett distrahert av andre sanser, som for eksempel synet, så vi lukker øynene for å kunne forsterke selve følelsen av kysset.

Denne konklusjonen kom de frem til ved å be frivillige studiedeltakere om å utføre en visuell oppgave samtidig som de fikk en vibrasjon i venstre eller høyre hånden. Det psykologene oppdaget var at jo vanskeligere oppgaven var, jo mindre var sannsynligheten for at deltakerne la merke til vibrasjonen. Og motsatt hvis oppgaven var enkel – da la deltakerne merke til vibrasjonen med det samme. 

Og på samme måte er det med et kyss. Vi lukker som sagt øynene for å stenge de andre sansene ute og forsterker dermed følelsen av selve kysset. Kanskje dette er noe du og partneren din kan teste ut i kveld? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer