Samliv:

Derfor sårer vi hverandre med vilje

- Ønsker å få en reaksjon og å oppnå kontakt.

SÅRENDE ORD: - Det er en myte at den som sårer kun er egoistisk og bare tenker på seg selv, sier eksperten. FOTO: NTB
SÅRENDE ORD: - Det er en myte at den som sårer kun er egoistisk og bare tenker på seg selv, sier eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi liker som regel å se det beste i oss selv og andre, og selv om det til tider kan være utløsende og befriende med en liten krangel, ser du neppe på deg selv som en som sårer andre med vilje. Vi ønsker å se på oss selv som rause, omsorgfulle og snille, både i vennskap og i kjærlighetsforhold.

Men vi mennesker har et komplekst og mangfoldig følelsesliv, og kan reagere uventet på situasjoner hvor vi føler oss glemt eller såret.

Se for deg at du kommer hjem fra frisøren og føler deg skikkelig fresh og fin, og venter på en reaksjon fra kjæresten. Du kaster litt ekstra på hårlokkene og smiler bedårende, men kjæresten bare smiler uvitende tilbake. Det kan oppleves frustrerende å ikke bli sett, og for å døve din egen sårbarhet er det fort gjort å skyte ut med «Du bør virkelig dra til frisøren snart, du ser ikke ut», eller «Hvis du ikke begynner å gi meg mer oppmerksomhet og komplimenter, så kan jeg finne en annen mann som virkelig setter pris på meg».

Kanskje ønsker du en reaksjon, kanskje ønsker du å gjøre kjæresten din bevisst på at du har fått en ny og fin frisyre eller kanskje du bare ønsker en bekreftelse på at kjæresten din ikke vil miste deg... Uansett hva som er motivet, så bruker du slemme og sårende ord mot noen du er glad i for å hevde deg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer