Derfor uteblir orgasmen etter en kveld på byen

- Mye alkohol er hemmende for seksualiteten, sier ekspert.

HEMMER SEXLIVET: Mye alkohol demper følelser og hvordan kroppen tar imot stimuli, sier sexologen. FOTO: NTB Scanpix
HEMMER SEXLIVET: Mye alkohol demper følelser og hvordan kroppen tar imot stimuli, sier sexologen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste som har hatt sex i beruset tilstand vet at det enten kan fremme eller hemme opplevelsen. Litt alkohol gjør gjerne at du slapper mer av og nyter øyeblikket, mens mye alkohol kan gjøre opplevelsen dårlig.

Mange kvinner (og noen menn) sliter også med å få orgasme i ruspåvirket tilstand. Men hva er egentlig grunnen til det?

- Dette gjelder delvis begge kjønn. Litt alkohol kan være fremmende for seksualiteten, mens mye alkohol er hemmende for seksualiteten. Litt fører til at man senker skuldrene og slapper av, mens mye demper følelser og hvordan kroppen tar imot stimuli.

Det forklarer Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

LES OGSÅ: 5 sexstillinger dere bør prøve

LITT ER BEDRE ENN MYE: Litt alkohol kan føre til at du slapper av, blir i bedre humør og er mer til stede i øyeblikket. FOTO: NTB Scanpix
LITT ER BEDRE ENN MYE: Litt alkohol kan føre til at du slapper av, blir i bedre humør og er mer til stede i øyeblikket. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Slik påvirker alkohol sexlivet

Grunnen til at alkohol kan gjøre det vanskeligere å oppnå orgasme, er at det har en bedøvende effekt.

- Mye alkohol gjør ofte at du ikke er like mottakelig for stimuli og at kroppen derfor har større vansker med å oppnå klimaks. Det kan også være prestasjonshemmende, slik at partneren gjerne ikke er like var for dine signaler som vanlig, sier Winther.

Han presiserer derimot at litt alkohol kan føre til at du slapper av, blir i bedre humør og er mer til stede i øyeblikket.

- Litt alkohol kan også gjøre at du glemmer alt rundt deg. Mange overtenker mye under sex, og særlig yngre kvinner tenker mye på hvordan kroppen deres ser ut og hvordan de presterer. Da kan litt alkohol faktisk gjøre det bedre, mens for mye vil gjøre det verre, forklarer han.

LES OGSÅ: - Det er spennende å se et annet par ha sex ved siden av oss

Bedøver sansene

- Alkohol påvirker alle kjønn, ved at det øker lysten men reduserer evnen. Alkohol kan altså gjøre at du blir mer tent og får lyst på sex, men at sexen blir dårligere.

Det sier Tore Holte Follestad, som er spesialist i sexologisk rådgiving og assisterende daglig leder for Sex og samfunn.

Han sier at grunnen til at alkohol påvirker sexlivet i så stor grad, er blant annet at det fører til nedsatt følsomhet.

- De delene av kroppen som er mottakelig for seksuell stimuli, blir bedøvet av alkohol. Det gode oppleves ikke på samme måten, forklarer han.

LES OGSÅ: Dette misliker kvinner mest med sex

- Drikk mindre

For noen kan alkohol også gjøre det vanskeligere å bli opphisset, og fører også til at skjeden ikke så lett blir våt og at blodtilstrømningen til penis blir redusert.

Dersom du opplever at sexlivet ditt blir påvirket og dårligere av å drikke alkohol, er det ifølge Follestad kun én ting du kan gjøre.

- Det eneste rådet jeg har er å drikke mindre, hvis det er viktig for deg å ha god sex. Dette gjelder for alle, sier han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer