Sprutorgasme:

Det ble vått …

...men du har ikke tissa på deg. Hva i all verden er sprutorgasme, og hvorfor skal du prøve å oppnå den?

SPRUTORGASME: - De fleste oppnår denne fonteneorgasmen ved flaks, men det er ikke umulig å lære seg dem heller, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
SPRUTORGASME: - De fleste oppnår denne fonteneorgasmen ved flaks, men det er ikke umulig å lære seg dem heller, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nei, det er ikke bare menn som ejakulerer. Faktisk er det flere likheter mellom kvinners og menns kåthet og orgasme enn vi tror, mener seksualunderviser Stine Kühle-Hansen.

– Noen kvinner blir våte, noen drypper, noen surkler, noen renner og noen spruter under orgasme. Det kan ha forklaring i forskjellige elementer som alder, muskelstyrke i bekkenbunnen og at noen har det i genene, sier hun.

Mens noen oppsøker sexolog fordi de synes det er flaut å squirte, jakter andre på sprutorgasmen som aldri kommer. Men leter du etter en «oppskrift» blir forvirringen fort komplett. For selve begrepet kan fremstå misvisende, når det viser seg at squirting slett ikke trenger å ha med selve orgasmen å gjøre. Den er heller ikke sidestilt med g-punktsorgasme eller vaginal orgasme som noen tror, for enkelte kvinner holder det nemlig med ytre stimulering.

- De fleste orgasmer er klitorisorgasmer fordi klitoris er så nærliggende både ytre og indre deler av vårt kjønnsorgan, i gjennomsnitt 12 cm i slapp tilstand, dobbelt så tykk i erigert tilstand, forklarer Kühle-Hansen, som har kvinners orgasmer som et av sine ekspertisefelt.

LES OGSÅ: 6 ting de færreste vet om orgasme

- Jeg skulle gjerne tatt et kurs om det fantes

For «Cathrine» (som ønsker å være anonym) er squirting blitt et mål, noe hun jakter på etter å ha hørt en venninne fortelle så levende om det hun beskriver som en ekstra intens orgasme som gjør gutta ville.

- Jeg skulle gjerne tatt et kurs om det fantes. Jeg føler at jeg går glipp av noe etter at jeg hørte om det. Det føles som jeg er den siste i gjengen som ikke har fått mensen, ikke har klint eller ikke fått pupper - som om jeg ikke er innvidd eller kroppen mangler noe, sier hun.

Blir virkelig gutta ville, som «Cathrines» venninne beskriver? Tja, noen menn vet nok like lite som kvinner om kvinnelig ejakulasjon. For hva er det? Kjønnssafter? Urin? Begge deler? Fagfolk er delt.

- Den ene siden mener at dette slett ikke er urin, men en væske som kommer fra kjertler som ligger rundt urinrøret, har sexologisk rådgiver Siv Gamnes tidligere forklart til KK.no.

– Andre mener derimot at squirtingen rett og slett er litt urin som kommer ut i forbindelse med muskelsammentrekningene som skjer i underlivet under en orgasme.

LES OGSÅ: Disse tre sexstillingene øker sjansen for orgasme

- Det er litt kred å få en dame til å sprute

I filmer og tv-serier har gjerne squirting et overdrevet og ufrivillig komisk slør, og på diskusjonsfora på nett deles historier av både pinlig og sexy karakter. Om han som slo opp med kjæresten fordi han trodde hun tisset under sex, og hun som spruter litt bare hun blir kåt.

Noen er mest opptatt av at det blir mye gris. Og joda, det kan kanskje bli litt slitsomt i lengden, svarer vår single kompis i førtiårene når vi spør om guttas mening.

- Men det er ikke verre enn at det løser seg i dusjen og med en madrassbeskytter, legger han til.

- Så, hva tenker egentlig gutta om squirting?

- Personlig synes jeg det er dritkult og svært sexy, svarer han umiddelbart. Innrømmer at det er litt kred å få en dame til å sprute.

- Ikke på en sånn skrytete måte, men fordi jeg mener alle kvinner har evnen til å squirte bare de åpner opp for det i sitt eget hode, gir seg hen og er trygge i situasjonen. Får jeg til det, har begge fått en deilig opplevelse - sprutorgasmer er noe av det mest intense jeg har sett - og det er det god sex dreier seg om.

LE OGSÅ: Mange kvinner klarer ikke oppnå orgasme under samleie

De fleste oppnår denne fonteneorgasmen ved flaks

Hva gjør man da om det ikke er sprut over sexen? Finnes det en «oppskrift», og hvem spør man i så fall? Cecilie Kjensli, selvsagt; sexinspirator med egen blogg og den erotiske nettbutikken Cpunktet.no. I fjor ga hun ut boka Sex fra Ah til Åh - med orgasmegaranti.

- De fleste oppnår denne fonteneorgasmen ved flaks, men det er ikke umulig å lære seg dem heller. Det avhenger av at du kjenner kroppen din godt, og er avslappet når det gjelder orgasmene dine, forteller hun.

- Onanerer du lite, eller liker du ikke å gjøre det alene, vil du ikke kunne få det til sånn uten videre. Det er ganske vanlig at man kniper og spenner underlivsmusklene når man onanerer eller har sex med en partner, disse kontraksjonene er opphissende og påvirker sjansen for å få orgasme.

- Prøv å slappe av i orgasmeøyeblikket, i stedet for å knipe, og se om noe skjer da. Alternativt er det nok enklest å få det til med en heftig vibrator mot vaginaåpningen eller en g-punktvibrator.

Kjensli innser at det siste kanskje er for viderekomne, og ber oss ikke stresse med å oppnå fonteneorgasme med mindre vi synes jakten på den er gøy.

- Mystikken rundt sprutorgasmen og det at vi egentlig vet såpass lite om den, bidrar til at det gjerne oppfattes som den ultimate orgasmen. Den slår g-punktsorgasmen, liksom. Men hvor heftig den er varierer fra dame til dame. Noen synes sprutorgasmene er de beste, mens andre nesten ikke merker dem.

Om du vil jakte på nytelsesfontenen eller ikke, minner seksualunderviser Stine Kühle-Hansen om hovedsaken:

– Det viktigste er at man nyter orgasmen uansett om den er våt eller tørr.

LES OGSÅ: - Det er så lett å tro at alle andre har mye mer sex enn vi selv har

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer