Anniken Lauritzen

- Det er mange menn som har «fatshamet» meg

Nylig var Anniken (33) på date hos en mann som ble helt lamslått av at hun tok to tacolomper istedenfor én.

ANNIKEN LAURITZEN: Anniksen får mye hat på nett for å si meningene sine, men hun blir også hyllet for å fortelle om sine datingerfaringer. Foto: Ida Bergersen
ANNIKEN LAURITZEN: Anniksen får mye hat på nett for å si meningene sine, men hun blir også hyllet for å fortelle om sine datingerfaringer. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Vi har tatt turen til Moss, for å møte Anniken Lauritzen (33). Anniken har begynt å få en stor følgerskare på TikTok, og hun har skapt voldsomme reaksjoner blant mange, fordi hun snakker åpent og ufiltrert om det meste. Hun deler mer enn gjerne datingerfaringer, med en god dose humor. Noen elsker det, mens andre blir mildt sagt forbanna.

Anniken bor i nærheten av Mossesundet, i en lys, moderne leilighet med store vinduer og god høyde under taket.

Anniken kommer ut, og hilser med et solid håndtrykk og et bredt smil. Hun forteller at hun er født og oppvokst i Moss, men at hun har bodd i alle de største byene i Norge. De siste tre årene har hun bodd i denne leiligheten.

Hun tilbyr noe å drikke, forklarer at hun ikke har kaffe å tilby da hun ikke drikker det selv, før vi setter oss ned ved spisebordet.

Slik startet TikTok-karrieren

Anniken har jobbet som frisør i 12 år, og makeup-artist i 10 år. Hun har jobbet mye i salong, og reist rundt og stylet folk – både kjente og ukjente. De siste årene har det eksplodert litt, og hun har kontrakter med ulike kjendiser hun styler jevnlig.

FRISØR OG MAKEUP-ARTIST: Anniken fikk ofte høre fra kunder at hun burde lage video med historiene hun fortalte dem, fordi de var så morsomme. Foto: Ida Bergersen
FRISØR OG MAKEUP-ARTIST: Anniken fikk ofte høre fra kunder at hun burde lage video med historiene hun fortalte dem, fordi de var så morsomme. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Og det er nettopp i denne settingen, hvor hun fikser hår og sminke, historiene blir fortalt. Anniken skravler i vei, totalt ufiltrert. Og da hun fikk høre x antall ganger at hun er morsom og burde lage videoer med historiene hun fortalte – spesielt datinghistorier, tenkte hun: Ja, hvorfor ikke?

Det var under lock down at Anniken virkelig begynte å ta i bruk TikTok. Da restriksjonene lettet, reiste hun rundt med jobben, og var mye på farten rundt omkring i landet. Da var det kjekt å ha Tinder.

- Jeg måtte finne selskap. Så begynte jeg å filme mens jeg fortalte om datene mine, og flere av dem gikk viralt.

Men i og med at Anniken hadde kontrakt med jobben, er det ikke lov å være så veldig synlig i sosiale medier.

- Jeg fikk en liten advarsel, ja, sier Anniken og ler godt.

Filteret forsvinner mer og mer

Det var først da hun byttet jobb, at hun virkelig fikk blomstre og kunne, ifølge seg selv, gi litt mer faen. Og filteret forsvinner mer og mer jo eldre hun blir.

- Jeg synes bare det er gøy å bjuda på. Sånn har jeg alltid vært. Når jeg sitter på jentevors og i bursdager hender det at folk sitter og måper, og synes jeg er for vulgær. Jeg har prøvd å dempe meg før, men etter å ha jobbet i underholdningsbransjen, med damer som tør å stikke frem nesa, ser jeg at det er lov å ta litt plass og være høylytt. Det er ikke alle som synes jeg er for mye.

Nå har 33-åringen over 16.000 følgere på TikTok, og enkelte videoer har flere hundre tusen visninger.

- Jeg synes det er veldig morsomt å ha det gøy på menns bekostning, og drite dem ut litt. Jeg føler at kvinner ofte blir så kritisert for ting, så det er på tide at vi tar igjen. Men det er en hårfin linje der – jeg henger jo ikke ut noen for å være slem, jeg gjør det med humor.

Mye selvironi

Ikke minst bruker Anniken seg selv, og «driter ut» seg selv. Hun får mange stygge kommentarer – noe hun ikke bryr seg om. Hun lager bare humoristiske videoer ut av det.

- Mange fatshamer meg, så dersom en sier til meg at jeg er feit, svarer jeg at jeg er glad i smør. Folk blir så satt ut når jeg svarer på den måten.

Nylig var Anniken hjemme hos en treningsfyr som ble helt lamslått av at hun tok to tacolomper istedenfor én.

- En venninne lurte på om jeg ikke blir lei meg av å få sånne kommentarer, men det har jeg fått høre fra jeg var 12 år – man blir immun til slutt.

Det har dog ikke alltid vært sånn at de stygge kommentarene preller av, forklarer Anniken. I starten av 20-årene tok hun gjerne på seg to hold-in-truser og strømpebukse, for å stramme inn alt som kunne strammes inn.

- Nå gir jeg mer faen, og tar i bruk Eminem-effekten istedenfor. Jeg driter ut meg selv før den andre rekker å si noe, så da har de ikke noe å komme med. Folk kommer ikke til å slutte å kritisere de som stikker seg frem, så da gjelder det å gjøre noe morsomt ut av det. Jenter skal også få lov til å være grove i kjeften.

@annikenlauritz Svarer @Inger Lise M Ludvigsen Noen som har hatt noen ille dater???🫣🫣🥲❤️‍🩹 #fyp #viral #tullejenta ♬ original sound - Anniken Lauritzen

Singellivet

Bortsett fra noen «situationships» har Anniken vært singel de siste åtte årene. Og hun forsikrer at grunnen til at hun dater mye, ikke er fordi hun er på desperat jakt etter en kjæreste – hun er selvstendig, og trives veldig godt som singel.

- Jeg har liksom alltid vært «den single» i gjengen. Jeg føler meg fri. Når jeg er i forhold får jeg enten kjeft fordi jeg har vært «for mye», eller fordi jeg har vært for full. Jeg har vært i forhold med mye krangling, og fått mye kjeft, sier hun, og begynner å le.

- En gang jeg fikk kjeft fordi jeg hadde vært for full, gikk jeg bare, og kom tilbake tre dager senere. Kjæresten var kjempesur, og lurte på hvor jeg hadde vært. Jeg svarte at jeg ikke gidder å stå og ta imot kjeft. Jeg vil ikke tilpasse meg en mann.

En annen ekskjæreste mente at hun lo for høyt.

- Han ble flau over meg fordi jeg lo. Da covid kom håpet jeg at han skulle få det først, for å si det sånn, ler hun.

"FOR MYE": Anniken har fått høre av ekser at hun er "for mye". Men hun gidder ikke å tilpasse seg en mann som synes det. Foto: Ida Bergersen
"FOR MYE": Anniken har fått høre av ekser at hun er "for mye". Men hun gidder ikke å tilpasse seg en mann som synes det. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Har forsøkt å tilpasse seg

Anniken har dog vært igjennom perioder hvor hun har forsøkt å tilpasse seg mennene hun har datet. En gang datet hun en hockey-fyr, og da satt hun og så på mange kamper i kalde hockeyhaller selv om hun hadde null interesse for det.

- En annen gang datet jeg en serber, og latet som at jeg syntes serbisk musikk var helt topp. Men det er jo helt grusomt. Jeg satt der og drakk raki og spiste serbisk mat som jeg ikke er vant til – det er jo ikke akkurat fredagstaco eller poteter. Men han var kjekk, da, ler hun, før hun legger til:

- Når man bikker 30, gidder man ikke det der mer. Og at jeg har kriterier når det kommer til menn, som jeg sier høyt uten å skamme meg for, blir mange voldsomt provosert.

Bruker ikke mye datingapper

33-åringen har alltid datet mye, men det har blitt ekstra mye den siste tiden, da hun har fått flere tilbud på grunn av TikTok. Der deler hun gjerne hvordan datene går også.

- Hva tenker mennene om det?

- Mange av dem vet om TikTok-profilen min, og noen spør om jeg kan la være å legge ut noe. Andre synes det er litt morsomt, og synes det er kult om en video får mange visninger. Men jeg poster jo aldri navn eller bilder hvor personen kan gjenkjennes, uten å spørre.

Mange spør Anniken hvor hun får tak i alle disse mennene. Hun mener at mange år som frisør har bidratt til at hun har kommet i kontakt med mange folk – plutselig er det tidligere kunder som tar kontakt. Andre ganger er det venner av folk hun kjenner. Mange melder henne på Instagram. Hun bruker faktisk ikke dating-apper så mye nå som hun bor i hjembyen.

Men det er én ting Anniken mener er veldig viktig for å nå ut til potensielle menn: Vis at du er singel.

- Jeg har kjempemange flotte, single venninner, som lurer på hvorfor de ikke blir bedt på date. Da ber jeg dem se på Instagram-feeden sin – er det synlig at du er singel? Har du Instagram-profilen din koblet til Tinder-profilen? Man må reklamere litt for seg selv. Om jeg skal ut på byen med venninner, skriver jeg gjerne «single jenter skal på byen», og da hender det at folk tar kontakt.

MÅ TØRRE: Anniken oppfordrer andre single til å tørre å by på seg selv, og ta kontakt om de finner noen de synes er interessante. Foto: Ida Bergersen
MÅ TØRRE: Anniken oppfordrer andre single til å tørre å by på seg selv, og ta kontakt om de finner noen de synes er interessante. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Blikking og luftskåling

Anniken er heller ikke fremmed for å ta kontakt med folk på treningssenteret eller byen, for eksempel.

- Man må tørre å smile og hilse på folk – jeg har blitt ekspert på luft-skåling om jeg ser en kjekk fyr på andre siden av baren, for eksempel. Er de interessert, kommer de bort. Og blikking er viktig: Du må holde blikket litt for lenge, se en ekstra gang til, og til slutt tørre å gå bort og si hei om du føler at han møter blikket ditt.

Om Anniken ser en mann hun ønsker å bli bedre kjent med, startet gjerne detektiv-arbeidet. Er han singel? For å finne det ut, prøver hun å søke han opp på sosiale medier.

- Om jeg ser en fyr på trening som står og snakker med en personlig trener, for eksempel, kan jeg finne på å gå bort til pt-en og spørre «hva heter han du nettopp snakket med igjen?», så får jeg navnet. Om jeg finner han på Instagram, begynner jeg å like et par bilder, og om jeg er veldig tøff begynner jeg å følge. Om interessen er der fra begges side, starter samtalen.

Blitt oppsøkt av fremmede

Selv om Anniken synes det er gøy at folk tar kontakt med henne, er det ikke all oppmerksomhet som er like hyggelig. Nylig måtte hun fikse hemmelig adresse, da det har hendt flere ganger at menn har møtt opp utenfor leiligheten hennes.

For kort tid siden sto det en beruset mann utenfor og filmet inn i stua hennes. Han sendte videoen til henne med teksten: «Jeg skulle be deg på date, men det ser ut til at du ikke er hjemme». Andre har kjørt dit med bil, og stått og blinket utenfor, eller ringt henne og sagt at de vil møte henne.

- Det var litt skummelt, så jeg skjønte at jeg måtte ta noen grep… jeg liker jo å provosere, men man vet aldri hva som møter opp her. Noen hisser seg kraftig opp.

Mange ulike dater

Når det gjelder aktiviteter på date, har Anniken vært innom mye forskjellig: Hun har vært på treningsdate, skøytedate og klatredate, blant annet.

- Klatrepark var ikke noe særlig. Det var utrolig slitsomt. Jeg er ikke så sterk i armene, så det ble bare flaut. Man er ikke så sexy med den hjelmen på heller, så det var helt bommert. Det blir som regel middag og prating.

Den siste tiden har Anniken valgt å date på dagtid – da slipper hun å havne i situasjoner hvor hun sitter i en middag, i litt for mange timer, vel vitende om at hun aldri skal møte mannen igjen. Det er bortkastet tid.

- Om vi møtes til en kaffe eller lunsj, kan jeg være hjemme igjen tidlig på kvelden, og da kan jeg dra ut med venninner etterpå, og skravle om daten. Da er jeg jo allerede ferdigsminket og alt! Veldig praktisk, smiler hun.

Den verste daten

- Hvilken date er den verste du har vært på?

Anniken tenker et lite sekund, før hun kommer på daten som kan skremme alle og enhver.

- Jeg kommer på en som var ekkel, sier hun, og det ser ut som at tanken gjør henne akutt kvalm.

Hun hadde snappet med en fyr i to uker. De hadde felles venner, og han virket som en ordentlig og oppegående fyr. Hun anså det som trygt å dra hjem til han, så hun gjorde det. Han skulle lage middag.

To timer før daten, spurte han om hun kunne handle maten, da han hadde mistet bankkortet sitt. Han unnskyldte seg og var flau, men Anniken tok det hele på strak arm, og sa at det gikk fint – hun kunne handle.

Idet hun kom inn døren i leiligheten, møtte hun en vegg av stank. Hele leiligheten var mørk – denne mannen hadde åpenbart forsøkt å skjule hvor møkkete det var i leiligheten. På kjøkkenbenken hadde han plassert syv sammenknyttede poser med søppel, ved siden av en gammel pastarett tildekketav et oppvaskhåndkle.

Måtte komme seg ut

Lettere sjokkert satte Anniken seg ned i skinnsofaen, som var så seig at hun aldri trodde hun ville komme seg opp igjen. På bordet foran sofaen lå det en tåneglklipper. Men det aller verste var badet.

- Jeg måtte tisse, og da gjorde jeg som jeg gjør på festivaldo: Jeg sto i hockey over, for doen var så ekkel at jeg ikke ville sette meg ned på den. Det stinket surt treningstøy av skittentøyskurven, og speilet var så fullt av spytt og poppa kviser at jeg ikke engang så meg selv. Det så ut som at det var frostet!

Anniken sendte melding til en venninne i ren panikk (hun allierer seg alltid med en venninne før date, i tilfelle noe oppstår), og ba henne om å sende masse meldinger og ringe, mens hun gikk på toalettet. Mens Anniken var på det skitne badet, sørget venninnen for full action på telefonen som plinget i vei foran daten hennes, slik at han skulle tro det hadde oppstått en nødsituasjon.

- Jeg brakk meg flere ganger – den stanken var så intens. Men jeg kom meg ut derfra. Da jeg kjørte hjemover, kjente jeg at lukten fortsatt satt i håret mitt, så jeg måtte hjem og dusje.

Hun grøsser av tanken.

- Det var skikkelig ille!

Anniken har en del lignende historier. De aller fleste er humoristiske. Som for eksempel da hun datet en fyr med midlertidig gebiss grunnet en ulykke hvor noen tenner var slått ut. Hun våknet hos ham en morgen etter en alkoholrik kveld, og strakk seg i desperasjon etter nærmeste vannglass. Hun tok tak i vannglasset på nattbordet og begynte å drikke – og da innså hun at det var glasset han oppbevarte gebisset i…

- Jeg drakk gebissvann, ja! Venninnene mine lo av det i lang, lang tid, sier hun, og hun ler selv så mye at hun knapt får frem et ord.

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Hyppig dating

- Aner du hvor mange du har datet?

- I livet liksom? Oi! utbryter hun.

- Nei, jeg aner ikke. Jeg har alltid vært åpen og datet. Det er mange – helt klart.

- Hva er målet med datingen?

- Det kommer an på syklusen. Noen ganger kjeder jeg meg og vil ha selskap og en selvtillitsboost. Andre ganger er jeg lei av womanizeren, og trenger å føle en mannekropp, og å føle meg som en sexy kvinne, sier Anniken, og legger til:

- Jeg dater jo for å se om jeg finner noen hvor det oppstår en gnist. Det må være en som skiller seg ut, og har noe ved seg. Han må tilføre noe bra til livet mitt. Så jeg er åpen for det, men som regel er det et eller annet som skurrer ved de jeg møter, sier hun med en latter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer