Aseksuell:

- Det er mange mennesker som ikke føler seksuell lyst i det hele tatt

Rundt 50 000 nordmenn er aseksuelle, og for mange oppleves det som vanskelig.

ASEKSUELL: For noen mennesker er det slik at de ikke føler seksuell lyst i det hele tatt, og det kan enda oppleves som tabu.FOTO: NTB Scanpix
ASEKSUELL: For noen mennesker er det slik at de ikke føler seksuell lyst i det hele tatt, og det kan enda oppleves som tabu.FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I dagens samfunn blir de fleste seksuelle preferanser akseptert, og legninger som heterofil, homofil, bifil og panfil blir sett på som helt normalt. Men for noen mennesker er det slik at de ikke føler seksuell lyst i det hele tatt, og det kan enda oppleves som tabu.

Aseksualitet er en seksuell orientering. I følge nettsiden AVEN (Asexual Visibility and Education Network) er aseksualitet definert ved at en person ikke erfarer seksuell tiltrekning. Likevel er det stor variasjon, noen ønsker kun romantiske relasjoner mens andre definerer seg som aromantiske, og ønsker ikke forhold i det hele tatt.

- Det er mange mennesker som ikke føler seksuell lyst i det hele tatt, selv om det ikke er veldig vanlig, sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer