Regelmessig Sex

- Det er så lett å tro at alle andre har mye mer sex enn vi selv har

Regelmessig sex kan styrke parforholdet, men det avhenger av én viktig ting.

PARFORHOLD: Hemmeligheten til et sterkt parforhold kan faktisk vise seg å være mer sex! Foto: VGstockstudio / Shutterstock / NTB scanpix
PARFORHOLD: Hemmeligheten til et sterkt parforhold kan faktisk vise seg å være mer sex! Foto: VGstockstudio / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sex er en viktig brikke i et godt forhold. Men hvor mye sex bør vi egentlig ha for å få et sterkt parforhold? Godt spørsmål, kan du si, men finnes det egentlig noe godt svar? 

LES OGSÅ: For mye sex:- Kjønnsorganene reagerer når «belastningen» er større enn vanlig

Joda. En gruppe sveitsiske og canadiske forskere har gjennom flere studier funnet at regelmessig sex fremmer velvære og har langsiktige relasjonsfordeler. Disse parene viste mer respekt for hverandre, flere kjærtegn, og hadde bedre kommunikasjon. 

– Det tenker jeg er veldig logisk. Det å ha sex med sin partner er det nærmeste og mest intime man kan komme hverandre. Det gir en sterkere samhørighet og nærhet i hverdagen. Så ja, jeg tror det kan binde paret nærmere sammen, sier Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning, til KK.no.

Og hun er ikke alene om å mene det. Også Eva Tryti, som er psykolog, parterapeut og forfatter, forteller at regelmessig sex er viktig. 

– Det er ikke uten grunn man har kalt det for limet i forholdet. Det gir glede, masse fysisk nærhet og vanligvis en følelse av å bli bekreftet som kjæreste og kjønn. Biologisk gjør hudkontakt og fysisk nærhet oss trygge og rolige, sier hun til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer