«Feminazi». «Jævla rødstrømpe». «Mannehater». Dette er bare noen av de vanlige uttrykkene som brukes om en feminist (i hvert fall om du leser kommentarfelter på nettet).
Slår du opp i synonymordboka vil du ikke finne noen av disse ordene som den rette beskrivelsen – så hva vil det da egentlig si å være en feminist?
– Jeg tror kvinner har hatt en like stor rolle som menn når det kommer til å snakke feminismen ned. Jeg vet ikke helt hva dette handler om, men det bunner nok i en misforståelse rundt hva det egentlig er, at man ikke kjenner historien og begrepet, sier Turid Lilleheie, nestleder i Norsk Kvinnesaksforening, til KK.no.
LES OGSÅ: Nå kommer Barbiedukken i flere kroppsformer
- Har ikke vært «in» å være feminist
Før snakket man om «kvinner og andre minoriteter», selv om kvinnen utgjør 50 prosent av befolkningen. For kvinner har ikke alltid hatt de samme rettigheter og muligheter som vi har i dag, og vi kan takke feministene for at vi har kommet så langt.
– Her snakker vi om å bekjempe diskriminering av kvinner, vi snakker kvinnefrigjøring og likestilling mellom kjønnene. Feminisme handler jo om å jobbe for like rettigheter for både kvinner og menn, ikke bare kvinner, forklarer hun.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger