Parforhold

Det kan se ut som naturen har programmert hjernene våre til å mistolke hverandre

Men kvinners seksuelle interesse, den mistolkes minst, ifølge eksperten.

ER HAN INTERESSERT?: Det er vel ingen hemmelighet at de fleste av oss har lurt på: «Er han egentlig interessert?». Her er ekspertens råd!  Foto: Shutterstock / Pressmaster
ER HAN INTERESSERT?: Det er vel ingen hemmelighet at de fleste av oss har lurt på: «Er han egentlig interessert?». Her er ekspertens råd! Foto: Shutterstock / Pressmaster Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke bare Isak som lurte på hva som foregikk i hodet på Even når «Skam» stod på som verst. Også venninner i Tinder-nød, mødre på dating etter skilsmissen - ja muligens også bestemødre (for å dra på litt her), bruker tid og krefter på å finne ut «hva den andre EGENTLIG føler». Ved siden av scrolling på Internett er denne beskjeftigelsen noe av det moderne mennesker bruker mest tid på, antakelig.

-Hvorfor er det så vanskelig å tolke om noen er interessert?

- Alle signaler som kan tolkes er vanskelige, sier Eva Tryti, psykologspesialist og forfatter av en rekke samlivsbøker.

- Når vi lurer på om noen har interesse for oss preges dette av egne forventninger. Vi har en tendens til å legge mer i det dersom vi selv er interessert. Det er veldig vanlig.

LES OGSÅ: Nei, ikke alle menn snakker slik om kvinner

Vanskelig å tolke hverandres signaler

Noen som kjenner seg igjen, kanskje? (hint, hint - omtrent alle som noen gang har vært på dealern med et annet menneske?)

Men finnes det ikke noen sikre tegn å forholde seg til, vi lever tross alt i de steinfrie druers tid - kan ikke vitenskapen hjelpe oss med dette altoppslukende spørsmålet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer