Krangle

- Det kan være like usunt å krangle for lite som å krangle for mye

Men selv om krangling kan være bra for forholdet, er det ikke sikkert det gjelder knuste tallerkener eller «the silent treatment».

KRANGLING: Krangler du aldri eller svært sjeldent med kjæresten? Ifølge parterapeut kan det være like usunt å krangle for lite som å krangle for mye. Foto: Shutterstock / Sergiu Birca
KRANGLING: Krangler du aldri eller svært sjeldent med kjæresten? Ifølge parterapeut kan det være like usunt å krangle for lite som å krangle for mye. Foto: Shutterstock / Sergiu Birca Vis mer
Publisert

Er du i et forhold der dere aldri krangler kan det faktisk lønne seg å ta et lite skritt tilbake og spørre dere selv om hvorfor dere ikke gjør det. Har dere faktisk ingenting å krangle om? Så sikkert som at alle mennesker er forskjellige, er det lite sannsynlig, og krangler dere aldri kan det faktisk være fare på ferde, mener Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes.  

- Jeg vil si at det kan være like usunt å krangle for lite som å krangle for mye, sier hun. 

- Det er viktig og sunt å ventilere tanker og følelser som kan være vonde og vanskelige, og selv om et par har det bra sammen er det viktig at man ikke holder tilbake det som er vanskelig. Faren med det er at du blir en uforutsigbar trykkoker – og plutselig smeller det.

Alternativt blir du så kontrollert at også lidenskapen og andre gode følelser forsvinner fra forholdet. 

- Tilbake står et korrekt, flott forhold utad, mens det på innsiden er mer eller mindre dødt, sier Søyland. 

LES OGSÅ: - Problemene forsvinner ikke selv om det ser bra ut på utsiden 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer