Sex i vann:

Det kan være pirrende og gøy, men dette må du være obs på, ifølge ekspertene

Vått pluss vått kan fort bli tørt.

SEX I VANN: Sexy? Ja, visst. Men det er et par ting du bør huske på før dere slår dere løs. FOTO: NTB Scanpix
SEX I VANN: Sexy? Ja, visst. Men det er et par ting du bør huske på før dere slår dere løs. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kalles «våryr», men det varer vel strengt tatt hele sommeren, eller hva? Sol, varme, og halvnakne kropper gjør oss liksom i humør til sex. Ja, kanskje til og med litt «risky» sex ute i det fri.

For når du og kjæresten står der, i het omfavnelse og duver på bølgene i Middelhavet, så frister det å bare ha seg litt der og da. Men er det egentlig trygt, eller kan du risikere infeksjoner «der nede»?

– Det er ingen større risiko for infeksjoner om man har samleie i dusjen, i sjøen, i badekar eller i basseng, men det finnes andre årsaker til at man er litt mer utsatt for infeksjoner, men disse er relativt små, sier Anita Paulsen, som er sykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning ved Kvinneklinikken på Sørlandet sykehus, til KK.no.

Det kan være hvis du for eksempel har en rift i skjeden, på kjønnslepper eller penis. Men også hvis du nettopp har gjennomgått en abort/spontanabort, eller har menstruasjon, er du noe mer utsatt, fordi livmormunnen da er litt mer åpen enn ellers.

– Samleie i vann er vel mer en praktisk utfordring enn noe som er spesielt utrygt. Med mindre man tenker på «trygt» som i å bruke kondom. Da kan det være en utfordring fordi kondomet nok lettere kan rulle av i vann, forteller hun og legger til at hvis det er noe man har lyst til å forsøke er det bare å hoppe i det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer