Sex i vann:

Det kan være pirrende og gøy, men dette må du være obs på, ifølge ekspertene

Vått pluss vått kan fort bli tørt.

SEX I VANN: Sexy? Ja, visst. Men det er et par ting du bør huske på før dere slår dere løs. FOTO: NTB Scanpix
SEX I VANN: Sexy? Ja, visst. Men det er et par ting du bør huske på før dere slår dere løs. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kalles «våryr», men det varer vel strengt tatt hele sommeren, eller hva? Sol, varme, og halvnakne kropper gjør oss liksom i humør til sex. Ja, kanskje til og med litt «risky» sex ute i det fri.

For når du og kjæresten står der, i het omfavnelse og duver på bølgene i Middelhavet, så frister det å bare ha seg litt der og da. Men er det egentlig trygt, eller kan du risikere infeksjoner «der nede»?

– Det er ingen større risiko for infeksjoner om man har samleie i dusjen, i sjøen, i badekar eller i basseng, men det finnes andre årsaker til at man er litt mer utsatt for infeksjoner, men disse er relativt små, sier Anita Paulsen, som er sykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning ved Kvinneklinikken på Sørlandet sykehus, til KK.no.

Det kan være hvis du for eksempel har en rift i skjeden, på kjønnslepper eller penis. Men også hvis du nettopp har gjennomgått en abort/spontanabort, eller har menstruasjon, er du noe mer utsatt, fordi livmormunnen da er litt mer åpen enn ellers.

– Samleie i vann er vel mer en praktisk utfordring enn noe som er spesielt utrygt. Med mindre man tenker på «trygt» som i å bruke kondom. Da kan det være en utfordring fordi kondomet nok lettere kan rulle av i vann, forteller hun og legger til at hvis det er noe man har lyst til å forsøke er det bare å hoppe i det.

– Det kan være pirrende og gøy. Og blir det ikke helt som planlagt, eller som du hadde tenkt deg, så kan man jo bare fortsette et litt tørrere sted?

LES OGSÅ: Blir du ikke kvitt soppinfeksjonen?

BOBLEBAD: Et varmt bad med din kjære kan være deilig og romantisk, men husk at vann kan gjøre skjeden tørr. Foto: NTB scanpix
BOBLEBAD: Et varmt bad med din kjære kan være deilig og romantisk, men husk at vann kan gjøre skjeden tørr. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kan bli komplisert og ubehagelig

Paulsen mener det kan være flere fordeler enn ulemper ved å ha samleie i vann, nettopp fordi et godt seksualliv forbindes med god livskvalitet. Det gjør oss både gladere og det styrker immunforsvaret vårt.

Sexolog Anders Lindskog har tidligere sagt til KK.no at det å ha sex i dusjen faktisk er en ganske vanlig fantasi.

– Siden dusjen er et sted hvor det er nakenhet og mye kropp er det ofte der man fantaserer om sex. Derfor er det et naturlig følge å ha sex der. I tillegg opplever mange at bruken av såpe (og bli innsåpet) er noe som er deilig og koselig, har han uttalt.

Men når det er sagt er det likevel noen ting som er greit å huske på før dere stuper uti.

– Skal dere ha samleie i dusjen eller i badekaret bør du unngå såpe i skjeden og mellom kjønnsleppene, anbefaler Paulsen.

Dette er fordi slimhinnene er veldig sårbare og kan tørke ut, bli irriterte og såre når man bruker såpe. Du kan også risikere å få en ubalanse i bakteriefloraen, som kan føre til underlivssopp.

Men også vannet i seg selv kan komplisere ting under samleiet.

– Dersom man er kåt og har lyst «smøres» skjeden vår naturlig av sekret som kommer fra kjertler. Dette gjør at man får naturlig glidemiddel under samleie. Er man lenge i vann kan dette bli borte. Også vanlig glidemiddel kan vaskes bort i vann. Man kan altså føle seg «tørr» selv om man er i vann, forklarer Paulsen.

At vått og vått blir tørt kan høres like rart ut som at pluss og pluss er minus, men sånn er det nå likevel. Og alle vet vi at hvis skjeden er tørr når du har sex, kan det fort føles ubehagelig.

SOMMERYR: Det er ikke tvil om at sommer og varme kan gjøre oss litt ekstra amorøse. Foto: NTB scanpix
SOMMERYR: Det er ikke tvil om at sommer og varme kan gjøre oss litt ekstra amorøse. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik kan kjappisen bli «the best sex you've ever had»

Kan være lindrende for gravide

Også menn kan oppleve en uheldig bivirkning i vannet – i hvert fall hvis det ikke er varmt nok.

– For noen kan det være en utfordring å opprettholde ereksjonen dersom man bader i veldig kaldt vann. Men er man utenfor allfarvei eller har latt seg rive med langt ut på vidda, kan man jo bare finne en plass i solen og fortsette der, sier Paulsen.

Sex på et offentlig sted er faktisk på nordmenns topp 10-liste over seksuelle fantasier. Og selv om noen kanskje synes risikoen av å bli oppdaget gjør det ekstra spennende, kan det fort koste dere minst 7000 kroner hvis dere blir tatt. Så er dere ute i det fri er det lurt å sørge for at dere er alene, så dere slipper bot.

Bortsett fra det er det slett ikke noe problem å ha sex i vann. Og er du gravid kan det faktisk være enklere for deg.

– Dersom man er gravid og føler seg tung i kroppen, eller man sliter med plager i ledd og muskulatur, så kan vann lindre og gjøre deg nærmest vektløs. Og da kan det være fint å flytte seksualiteten til et basseng om mulig, forteller Paulsen.

LES OGSÅ: Inngrodd hår? Eksperten deler sine beste råd for å unngå plagen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer