30 år Og Singel

- Det kan være utfordrende å være den eneste i gjengen som ikke er etablert

Likevel er det ikke lurt å stresse. Det er nemlig ikke bare forelskelse som gjør blind, det gjør også desperasjon.

SINGEL: Tiden går og du er fortsatt singel. Men er det egentlig så bra å stresse med å finne seg en mann? Foto: Shutterstock / tmcphotos
SINGEL: Tiden går og du er fortsatt singel. Men er det egentlig så bra å stresse med å finne seg en mann? Foto: Shutterstock / tmcphotos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Singellivet kan med all sin frihet være ganske fantastisk – det er ingen å ta hensyn til og ingenting som stopper deg fra å følge alle dine spontane ideer. Men så banker 30-årene på døren og alt du hører er: Tikk takk, tikk takk.

Plutselig føler du ikke lenger at du har all verdens med tid. Du hadde jo en plan for livet ditt, og planen var ikke å leve alene med fjorten katter.

– Ja, jeg ser mange ganske urolige damer på over 30 som ønsker å finne en seriøs partner og slå seg til ro. Men i Oslo ser det ut til at uroen oftere kommer først når de nærmer seg 35, og da ringer de biologiske klokkene for alvor, sier Eva Tryti, psykolog, parterapeut og forfatter, til KK.no

Hun påpeker at også menn har slike tendenser, men de er ofte nærmere 35-40 når de begynner å lete for alvor. 

LES OGSÅ: Det kan se ut som naturen har programmert hjernene våre til å mistolke hverandre

Den biologiske klokken tikker

Ifølge Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgiving, er det ikke uvanlig å kjenne litt på presset, og noen kanskje mer enn andre.

– Før i tiden snakket man om enslige 30-årige kvinner som peppermø, men nå i dag er det ikke så farlig lenger å være singel i den alderen. Likevel er 30-årene en slags magisk grense for når man føler man bør ha en partner, sier hun til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer