Sex:

Dette blir sextrendene i 2021

Vi spurte «sexpertene»!

SEXTRENDER: Hva blir «hot» i senga år? Hvilke sexleketøy kommer til å trone øverst på popularitetslisten? FOTO: NTB
SEXTRENDER: Hva blir «hot» i senga år? Hvilke sexleketøy kommer til å trone øverst på popularitetslisten? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Til vanlig handler nyttårsaften om å feire at et nytt år er i gang, men i år kjente nok de fleste heller på lettelse over at det forrige året omsider var over.

Endelig er vi offisielt inne i 2021!

Forhåpentligvis blir dette året hvor livet etter hvert går tilbake til normalen. Det trygge, gode og vante.

For å kickstarte følelsen av nettopp normalitet, har vi i KK – tradisjonen tro – spurt ekspertene om hva som blir årets hotteste trender i mellom lakenene.

ANALKULER OG «SLIKKE-LEKE»: Se KK-journalist Mina Knudsen bryne seg på fjorårets erotiske julekalendere. VIDEO: Angelica Prag Vis mer

I fjor trakk Cecilie Kjensli og Johanna Rief frem teknologi som den viktigste trenden i senga.

Kjensli er sexinspirator og forfatter av boka «Sex fra Ah til Åh», mens Rief jobber som Head of Sexual Empowerment hos sexleketøymerkene We-Vibe og Womanizer.

Hva kommer 2021 til å by på, tro?

LES OGSÅ: Så ofte har lykkelige par sex

EKSPERTENE SPÅR: Vi tok en prat med to «sexperter» om hva som blir trendy i senga i året som kommer. FOTO: NTB
EKSPERTENE SPÅR: Vi tok en prat med to «sexperter» om hva som blir trendy i senga i året som kommer. FOTO: NTB Vis mer

Nordmenn leker mer

Marthe Sørflaten er presseansvarlig i Kondomeriet. Ifølge henne er én av de mest selvfølgelige trendene at klitoris vil fortsette å være i fokus.

Naturlig nok, da klitorisstimuli er nøkkelen til (veldig) mange kvinners orgasme.

Hun forteller også at korona, nedstengning og hjemmekontor har ført til at mange leker mer – både sammen og alene:

– Nordmenn vil fortsette å være lekne inn i 2021. I dag eier over halvparten av norske kvinner en vibrator. Veldig mange har i år virkelig oppdaget den gode sexen leketøy kan bidra med, og det er vi sikre på folk vil fortsette med.

EKSPERT: Marthe Sørflaten er presseansvarlig i Kondomeriet. FOTO: Kondomeriet
EKSPERT: Marthe Sørflaten er presseansvarlig i Kondomeriet. FOTO: Kondomeriet Vis mer

Hun forteller også at man ser stor forbedring i utvalget og utvikling av produkter for menn.

– Det er kommet mye bra på markedet i senere tid, og det er helt klart at det er tid for å fjerne stigmaene rundt sexleketøy for menn! Det er akseptert at kvinner eier og bruker sexleketøy, nå vil på menn banen i større grad, sier Sørflaten.

– Menn har for alvor skjønt at de er mange måter å forsterke, og få enda bedre og mer intense orgasmer. Prostatastimuli er noe veldig mange utforsker, og nå er også stimulering av frenulum satt på dagsordenen, legger hun til.

Ikke helt kjent med begrepet «frenulum»? Ikke vi heller, men det er altså forhudsstrengen på undersiden av penis.

UTFORSKER: Sørflaten og Ebbestad er enige om at menn vil komme på banen i større grad når det gjelder sexleketøy. FOTO: NTB
UTFORSKER: Sørflaten og Ebbestad er enige om at menn vil komme på banen i større grad når det gjelder sexleketøy. FOTO: NTB Vis mer

Bondage til folket

Maria K. Ebbestad, som er presseansvarlig for Nytelse.no og har jobbet med sex- og samliv i over 15 år, sier seg enig med Sørflaten i at frenulum får ekstra oppmerksomhet i år.

Begge ekspertene spår nemlig at leketøyet Arcwave kommer til å ligge på salgstoppen blant menn i 2021.

Produktet beskrives som en «Womanizer for menn» – for det kommer nemlig fra de samme produsentene.

Womanizer er et leketøy for kvinner som benytter seg av trykkbølger i stedet for en vibrerende motor.

– De har brukt den samme teknologien. Arcwave stimulerer strenger på penis som er det mest følsomme stedet på mannens penis, forklarer Ebbestad og fortsetter:

– Ellers kommer Womanizer til å fortsette å briljere på kvinnefronten. Den kommer stadig med oppgraderinger og i bedre og bedre versjoner, så for de som enda ikke har prøvd, er 2021 året de bør sikre seg en og bli sendt til himmels i rekordfart.

Videre sier hun bondage blir stadig mer populært blant folket og at trenden helt klart vil være voksende gjennom 2021.

Dette blir sextrendene i 2021

Utforsker sexlivet i koronatiden

Mye har måttet forandre seg som følge av koronasituasjonen.

Ja, det kan være irriterende å bruke munnbind hvor enn man går. Ja, vi begynner å bli smålei av Teams-møter som strengt talt kunne vært en enkel mail. Ja, hendene er til tider knusktørre som følge av et strengt antibac-regime.

Men forandring er slett ikke bare negativt.

– 2021 blir nok også bli et ganske annerledes år, men det betyr ikke at det blir dårlig. Spesielt ikke når det kommer til sex, sier Ebbestad.

ØKT SALG: Mer tid hjemme har ført til at nordmenn har blitt mer lekne i senga. Dét vitner et «boom» i sexleketøysalget om. FOTO: NTB
ØKT SALG: Mer tid hjemme har ført til at nordmenn har blitt mer lekne i senga. Dét vitner et «boom» i sexleketøysalget om. FOTO: NTB Vis mer

Hun forteller at nordmenn har kjøpt sexleketøy som aldri før etter at Covid-19 slo ut og slår fast at mange har brukt tiden hjemme til å utforske sexlivet.

Enten det er som singel eller i et forhold.

– For de single har salget av appstyrte leketøy hatt enda større oppblomstring enn tidligere. Det fine med det, er at man kan være «sammen» selv om man ikke er i samme rom eller samme by for den saks skyld! Dette er en fin måte å være intim på uten å være nær hverandre, spesielt nå som man skal begrense antall kontakter. I tillegg kan de kobles mot FaceTime slik at man kan se hverandre samtidig, tipser Ebbestad.

– At man bruker såpass mye tid hjemmet, gjør også at par tar grep og bruker tiden til å bli mer kjent med hverandre. Hverandres kropper, forteller hun videre.

EKSPERT: Presseansvarlig i Nytelse.no (og sexologstudent!) Maria K. Ebbestad. FOTO: Nytelse.no
EKSPERT: Presseansvarlig i Nytelse.no (og sexologstudent!) Maria K. Ebbestad. FOTO: Nytelse.no Vis mer

Oppretthold «sexgnisten»

Nå har vi kommet til bunns i hva ekspertene spår blir årets største trender, men på mer generelt plan: Hvordan skal man holde liv i sexgnisten enda et år?

Under kan du se Ebbestads topp tre tips til nettopp dét:

  • Sexting!

  • Kjøp sexleketøy dere kan nyte sammen. Utforsk hverandres erogene soner og sett av tid til å være bare dere.

  • Overrask i hverdagen med å gjøre noe uforventet, noe du kanskje ikke pleier. Vask badet, rydd i klesskapet, lag middag, gi en massasje eller støvsug huset. Å hjelpe hverandre i hverdagen er mer «turn-on» enn man tror – og det at man gjør det, gir mer tid til å kose seg sammen.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer