Sextrender:

Dette blir sextrendene i 2022

Pandemien fortsetter å prege hvordan vi har sex, og det er særlig én ting nordmenn virker å være spesielt interesserte i å prøve i år!

SEXLEKETØY: Nordmenn har handlet sexleketøy som aldri før under pandemien. FOTO: NTB
SEXLEKETØY: Nordmenn har handlet sexleketøy som aldri før under pandemien. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke bare mote som kommer i trender - det samme gjør sex! Hvem husker vel ikke bondage-trenden som eksploderte da «50 shades of grey» rullet på kinolerretet?

KK har tidligere skrevet om hva slags «sex-trender» nordmenn ser ut til å slenge seg på: I 2020 var for eksempel trenden spådd å være teknologi og sexleketøy, og i fjor var det blant annet leketøy for menn, Womanizeren og bondage som så ut til å pirre oss.

Hva er det som ser ut til å bli årets sex-trender?

– 2022 blir nok også et ganske annerledes år, men det betyr ikke at det blir dårlig. Spesielt ikke når det kommer til sex, sier Maria K. Ebbestad, sexolog og pressetalskvinne for Nytelse.no i en pressemelding.

Pandemien øker salget av sexleketøy

I likhet med 2020 og 2021, ser det ut til at vi kanskje blir nødt til å bruke mer tid hjemme også i år - og at pandemien mulig vil fortsette å sette sitt preg på nordmenns sexliv.

Og nordmenn har kjøpt sexleketøy som aldri før under nedstengningen - Ebbestad slår fast at mange har brukt tiden hjemme til å utforske sexlivet. Det kommer man til å fortsette med i året som kommer, enten man er singel eller i forhold, tror hun.

Så, hva er det nordmenn går til innkjøp av for å gjøre sexlivet mer spennende?

Womanizer har helt klart vært «pandemi-favoritten», påpeker Ebbestad - og hun ser også at nysgjerrigheten rundt prostatastimuli og analsex øker kraftig. I tillegg er parvibratorer og herrevibratorer blitt mer og mer populært. Kanskje dette blir året der dere bruker vibratorer som også gir stimulering for ham?

UTFORSKE: - Mange har brukt tiden hjemme til å utforske sexlivet. Det kommer man til å fortsette med i året som kommer enten man er singel eller i forhold, sier ekspert. FOTO: NTB
UTFORSKE: - Mange har brukt tiden hjemme til å utforske sexlivet. Det kommer man til å fortsette med i året som kommer enten man er singel eller i forhold, sier ekspert. FOTO: NTB Vis mer

Åpent forhold, analsex og tantra

Vi hører også med sexolog og parterapeut Tone Haldorsen, som sier at sextrendene i 2022 er veldig spennende.

- Det er flere og flere som kontakter meg om å åpne forholdet sitt, og det er spennende å se at par tør å tenke i mer åpne retninger, sier hun, og fortsetter:

- Analsex har vært en økende trend de siste årene, og det ser ut til at flere og flere ønsker å undersøke mer om analsex. Flere og flere menn tør å prøve, og kvinner ser at man kan være veldig kreative.

I tillegg er det flere og flere som får øynene opp for tantriske teknikker og øvelser, forteller Haldorsen.

SEXOLOG: Tone Haldorsen. FOTO: NTB
SEXOLOG: Tone Haldorsen. FOTO: NTB Vis mer

Hun trekker også frem leketøy:

- Leketøysbransjen lever godt på pandemien generelt, for med mer tid sammen og alene, er leketøysutvalget stort, og skaper ønsker om å prøve ting man ikke har prøvd før.

Varsler analsex-trend

Vi må se nærmere på dette med analsex - det er nemlig noe Nytelse.no også spår å bli spesielt populært i 2022.

Maria Ebbestad utdyper overfor KK:

- Vi ser det på salget av anale leketøy som har økt kraftig det siste året. I tillegg er det stor etterspørsel i våre kanaler om å snakke mer om temaet. Hvordan gjør man det, hvilke produkter bør man kjøpe, kommer det avføring, hvordan sikrer man at det ikke kommer avføring?

Dette gjelder både kvinner og menn, forklarer Ebbestad - prostata er nemlig noe flere og flere menn ønsker å utforske.

- Man har jo et punkt bak der som gir mye nytelse når den stimuleres, så hvorfor ikke få enda deiligere orgasmer?

SEXOLOG: Maria K. Ebbestad. FOTO: Nytelse.no
SEXOLOG: Maria K. Ebbestad. FOTO: Nytelse.no Vis mer

- Hvorfor tror du denne interessen for analsex kommer nå?

- Det tror jeg er fordi det har blitt mer åpenhet rundt tema, og at man får gode råd til å få en god opplevelse. Før var det slik at mange prøvde analsex en gang, men ikke ville prøve igjen, nettopp fordi man hadde en dårlig opplevelse. Men gjør man det riktig er analsex godt både for kvinner og menn.

Slik får du et bra sexliv i 2022!

Vi vet fremdeles ikke hva året vil bringe, men dersom vi må tilbringe mer tid hjemme enn vi kanskje hadde trodd, har sexolog Haldorsen gode tips. Hun forteller at mange par kontakter henne fordi sexlivet skranter - særlig etter mange måneder sammen i boliger rundt om kring der man går oppå hverandre hele tiden:

- De viser tydelig interesse på å lære å kommunisere bedre om sex og nytelse, og ønsker øvelser som skaper nærhet uten nødvendigvis å ha penetrasjonssex. Vi ser par blir mer og mer modige, utforskende og lekne, sier hun.

Mange blir også mer kreative, særlig med lange perioder med barn i hjemmeskole/-barnehage - og kjappiser når man finner smutthull i hverdagen har blitt «pandemi-løsningen» for mange, forteller hun.

Her er Haldorsens aller beste sextips for 2022, enten vi må leve med nedstengninger eller ikke:

  • Skap deg noen pusterom med alenetid! Å gå oppå hverandre hele tiden, vil ikke øke sexlysten om man ikke får litt alenetid.
  • Prøv nye sexstillinger! Se gjerne NRKs store guide. Flørt med hverandre, og skap små dater hjemme eller ute i naturen.
  • Leketøy kan piffe opp et allerede bra sexliv, så se på mulighetene som finnes der ute, og se om noe kan være spennende for dere.
  • Snakk sammen! Benytt sjansen nå som dere har tid sammen til å bli kjent på nytt. Kanskje oralsexen ikke har fungert på noen år? Eller er det noe annet dere skulle ønske fungerte bedre? Snakk sammen. Vis hverandre. Gå på oppdagelsesferd på egen og partneres kropp.
  • Flørt og berør hverandre gjennom dagen, for å varme hverandre opp til man har tid til sex.
  • Mangler du sexlyst under pandemien? Snakk gjerne med en sexolog for å kartlegge hva grunnen kan være, og finne skreddersydde løsninger for deg.
  • Prioriter parforholdet! Hverdagen krever sitt, så ikke glem hverandre.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer