Samlivsbrudd:

Dette bør du gjøre etter bruddet

- Sorg tar tid og krefter, så vær raus og tålmodig mot deg selv.

SMERTEFULLT BRUDD: Det kan føles overveldende og vondt å skulle leve videre uten kjæresten din. FOTO: NTB
SMERTEFULLT BRUDD: Det kan føles overveldende og vondt å skulle leve videre uten kjæresten din. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Bruddet er et faktum. Etter måneder eller år som kjærester har dere bestemt dere for å leve resten livet uten hverandre. Det stikker i brystet, tårene presser på og det føles som en surrealistisk opplevelse. Du trodde jo at dere skulle være sammen for alltid!

Å gå videre i livet uten kjæresten (nå eksen din) er nesten alltid vondt og smertefullt. Det gjelder uavhengig av om det var en felles avgjørelse eller om bruddet kom som lyn fra klar himmel. Mange sammenligner samlivsbrudd med dødsfall fordi de mister en person som de er glad i. Det kan gjøre vondt i lang tid, for noen varer de vonde følelsene i flere år.

Det er vondt å bli dumpa og det er vondt å være den som dumper, selv om du vet at det er det beste valget. Du har vært sammen med og levd med en person over tid, gjerne i flere år, og det kan være vanskelig å se for seg hvordan livet skal bli uten den personen som har stått deg nærmest.

Det føles ofte som om tiden etter bruddet går i sneglefart, du tenker tilbake på alle minnene, ser på bilder og ringer venninner i tide og utide for å gråte eller få ut litt frustrasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer