Tinder

– Dette er avgjørende for å bli valgt av de populære mennene

Dating Coach Ane Hagen avslører hvilke bilde-tabber må du unngå på Tinder.

DATINGTIPS: Hva bør du tenke på når du velger bilder til datingappene? Dating-coachen avslører tabbene. Foto: NTB
DATINGTIPS: Hva bør du tenke på når du velger bilder til datingappene? Dating-coachen avslører tabbene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er langt fra noen hemmelighet at datinglivet ikke alltid er lett. Å finne sin match er utfordrende, selve datingen er kanskje i overkant nervepirrende – og i tillegg er det jo tross alt en del datingapper å navigere.

Og nettopp disse datingappene er det viktig å kunne bruke til sin fordel om du skal få maks ut av datingen. Det betyr at du bør mestre kunsten å dele de riktige bildene av deg selv. Lettere sagt enn gjort?

Heldigvis avslører Dating Coach Ane Hagen både tabbene og sine beste tips.

– Vi sender alltid signaler gjennom bildevalgene våre. Det er viktig å huske på at vi i 2022 tenker og tror enormt mye, sier Hagen til KK.

– Mange overtenker

Når vi dater på nett, er det tross alt viktig at vi får vist litt hvem vi er. Bildene du velger ut bør representere deg i stor grad.

– Skal du lete etter en kjæreste på nettet bør du forstå hvordan nettet fungerer, hvem som er der inne, hva du kan gjøre for å bli sett av han du ønsker å bli sett av, sier Hagen.

– Jeg tror veldig mange enten overtenker og dermed til slutt legger ut bilder som ikke representerer dem selv – eller ikke tenker over dette med bilder så mye, og bare slenger opp noe man finner på mobilen eller tar et raskt et der og da, mener hun.

Det kan fort vise seg å bli feil taktikk. For i tillegg til å være et potensielt førsteinntrykk eller en potensiell tiltrekning, sender bildene våre signaler – enten vi er obs på det eller ikke.

– Har du bilder hvor du eksponerer kropp kan den andre tenke at du er ute etter oppmerksomhet eller sex, trekker Hagen frem som eksempel.

– Bilder av fjelltoppturer og sykkelturer eller annen sport kan virke skrytende. Bilder av andre mennesker enn deg selv kan få deg til å virke hensynsløs, sier Hagen.

DATING: Når du skal date på nett er det viktig å ha gode bilder som blir sett av de du ønsker, forteller Dating Coach Ane Hagen. Foto: NTB
DATING: Når du skal date på nett er det viktig å ha gode bilder som blir sett av de du ønsker, forteller Dating Coach Ane Hagen. Foto: NTB Vis mer

Signalene et bilde kan sende samsvarer altså kanskje ikke med intensjonen din. Dette skaper krøll i datingverdenen!

– Da er det lett for at de bildene du legger ut blir tabber, selv om de er fine, fordi de ikke gir deg det resultatet du er ute etter, sier Hagen.

Hadde alle representert seg selv på en bedre måte, tror Hagen vi ville sett at det ikke nødvendigvis er «så mye rart» på Tinder som vi kanskje tenker.

– Det er en jungel der ute, og hvis du ikke har gode verktøy for å finne frem i den jungelen, sier det seg selv at du både bruker masse mer tid og går deg vill veldig ofte, sier hun.

– Både kvinner og menn er lei

Ifølge Hagen, er det ingen underdriving at bildene dine er de avgjørende verktøyene i nettdating.

– Du har tre sekunder på deg for å gjøre et bra førsteinntrykk før du blir trykket vekk, sier Hagen.

– Er du ute etter de skikkelig populære mennene, er dette avgjørende for å bli valgt av dem, legger hun til.

Å få masse matcher er ikke et bevis på at du har en bra profil, minner hun i tillegg. Det er det å matche med noen som potensielt vil kunne være din kommende kjæreste som er målet.

Hagen bekrefter at hun observerer en del frustrasjon rundt nettdating og bilder blant folk i dag.

– Både kvinner og menn er lei av nettdating, mye på grunn av alt det rare som er der inne, forteller hun.

3 SEKUNDER: Du har tre sekunder på deg for å gi et godt førsteinntrykk! Bildene er viktige. Foto: NTB
3 SEKUNDER: Du har tre sekunder på deg for å gi et godt førsteinntrykk! Bildene er viktige. Foto: NTB Vis mer

Hagen kan fortelle at både kvinner og menn har litt av hvert å klage på når det kommer til bildene hos det andre kjønn.

– Kvinner mener at menn er dårlige på å ta bilder fordi menn ofte ikke legger så mye i det.

– De klager over bilder tatt nedenfra og opp, og at menn har en tendens til å legge ut gamle bilder av seg selv hvor de selv synes de ser kjekke ut, eller fra den tiden hvor de hadde masse damer og oppmerksomhet forteller hun.

Men ser man på de kvinnelige profilene, er det gjerne flere ting som bør justeres, selv om de kanskje har lagt mer energi i å velge bildene.

– Når jeg snakker med menn, klager de over at kvinner har masse filter og ikke representerer seg selv slik de er i virkeligheten. De har også sjeldent bilder som viser hele kroppen, forteller Hagen.

Likevel, tror hun ikke det er noen nevneverdig forskjell på kvinner og menn når det kommer til egen evne til å velge ut bilder av seg selv.

– Alt handler om hvem vi er som menneske, og hva vi er ute etter, slår hun fast.

LETINGEN: Både kvinner og menn synes det kan være frustrerende å lete etter kjærligheten på nett, forteller datingcoachen. Foto: NTB
LETINGEN: Både kvinner og menn synes det kan være frustrerende å lete etter kjærligheten på nett, forteller datingcoachen. Foto: NTB Vis mer

– Handler ikke om at vi ikke er bra nok

Hagen forteller at det å bli obs på bildene sine og betydningen av disse, raskt vil vise seg å være skikkelig effektivt. Ifølge henne, har flere av de hun har coachet totalt endret profilen sin, og dermed fått helt andre resultater og opplevelser i datingen.

Hun mener også at veldig mange flere hadde funnet kjærligheten raskere om man valgte å lære om prosessene i nettdating og psykologien rundt hvordan mennesker velger en partner hos en coach eller en mentor.

– Vi må droppe å tenke at kjærligheten skal vi fikse selv, for de fleste av oss gjør ikke det. Det handler ikke om at vi ikke er bra som person eller ikke har det andre vil ha, vi klarer bare ikke å komme i kontakt med og skape en relasjon med de som virkelig er rett for oss, sier Hagen.

– Vi er enda der at det er en skam å be om hjelp til å finne kjærligheten, og ikke minst blir det sett på som utnyttelse av sårbare mennesker når man tar betalt for å hjelpe dem oppnå det de drømmer om aller mest, deler hun.

Men i 2022 mener hun det burde være helt naturlig å betale for hjelp til å finne kjærligheten. Det å benytte seg av kompetente mennesker for å lykkes i alt mulig ellers i livet er jo er helt normalt.

– Bare det å be om hjelp til profilen sin kan gjøre utsorteringsprosessen mer automatisert – altså at du slipper få match med mange som ikke passer til deg, sier Hagen.

COACH: Ane Hagen er Dating Coach og hjelper mange single med dating og det å finne kjærligheten. Foto: Privat
COACH: Ane Hagen er Dating Coach og hjelper mange single med dating og det å finne kjærligheten. Foto: Privat Vis mer

7 bildetips fra Dating Coach Ane Hagen:

1) Disse tre bildene er et must for datingprofilen din på nett:

Først og fremst – et profilbilde som er klart og tydelig.

– Gjerne et hvor du har på deg noe fargerikt og smiler slik at det vekker oppmerksomhet, tipser Hagen.

Et bilde i helfigur slik at hele kroppen din slik den kommer frem bør du også sørge for å ta med, og i tillegg bør du velge et bilde hvor du gjør en aktivitet du liker eller som viser deg med noe du er lidenskapelig opptatt av!

2) ... og disse tre bildene kan du droppe!

– Bilder som er tatt ovenfra og ned for å få deg til å virke smalere – og bilder som er tatt nedenfra og opp som gir deg en uflatterende vinkel, tipser datingcoachen.

Styr også unna bilder tatt i speilet, mener hun. Med eller uten klær!

3) Begrens selfiene. Ifølge Hagen, kan profilbildet ditt godt være en selfie - men hun anbefaler alltid til kundene sine at de holder seg til én selfie. Grunnen er ganske enkel:

Du bør være klar over at du via selfie ofte ikke ligner helt på den personen andre ser, men den du er blitt vant med å se selv, sier hun.

4) Tenk at du skal formidle energi. Et godt bilde er et bilde som representerer deg på en god, men også ærlig måte ved å få frem energien din. Et bra bilde vekker oppmerksomhet både fordi det er bra og fordi det tydelig får frem deg som menneske fra din beste side. Det handler slettes ikke bare om utseendet ditt.

– Utstråling er viktigere enn utseende og det tror jeg veldig mange glemmer, sier Hagen.

ÆRLIGHET VARER LENGST: Bildene du har på Tinder eller andre nettdatingsider må formidle energien din og et realistisk bilde av hvem og hvordan du er! Foto: NTB
ÆRLIGHET VARER LENGST: Bildene du har på Tinder eller andre nettdatingsider må formidle energien din og et realistisk bilde av hvem og hvordan du er! Foto: NTB Vis mer

5) Du trenger ikke prøve så hardt på å vise «hvem du er». Faktisk, skal du bare vekke nok oppmerksomhet eller vise en bra del av deg, så du blir trykket ja på!

– Hva du driver med på fritiden din kan dere snakke om når det blir en match og dere får mulighet til å snakke med hverandre, minner Hagen.

Og hvor stor del av fritiden eller livet ditt er egentlig hobbyene og interessene dine? Hva kan det fortelle om hva slags partner du vil være i en relasjon? spør Hagen.

– Og la oss være helt ærlige - de fleste av de som legger ut bilder av seg selv i en eller annen aktivitet gjør denne aktiviteten kanskje en gang i året eller har gjort den aktiviteten én gang!

– Single må reprogrammeres til å forstå hva som er viktig å ha fokus på når de leter etter en partner, mener Hagen.

Hun kan slå fast at slik single gjerne leter i dag, med fokus på utseende og felles interresser, ikke fungerer.

– Det har aldri vært flere single enn det er i dag, og det har aldri vært mer vanskelig å finne en partner, nettopp fordi dagens single ikke forstår hvordan de skal lete og hva de skal lete etter, sier Hagen.

6) Fem bilder holder. Datingcoachen råder deg til å velge ett profilbilde, ett bilde i helfigur, ett hvor du gjør en aktivitet du liker eller viser lidenskapen din, ett hvor du er sammen med andre – og et annet bilde som du er fornøyd med!

7) Vær ærlig om kropp. Hagen observerer at vi typisk viser kroppen vår på en annen måte enn det den faktisk er – og at særlig menn opplever dette som frustrerende.

I dag tar vi typisk bilder som viser oss slankere enn vi er.

– Og dette handler ikke om at menn vil ha en tynn dame, men de ønsker – på samme måte som kvinnene – ærlighet, understreker hagen.

Når du møter opp på date åpenbart veier flere kilo mer enn du ser ut som på bildene, kan det føre til skuffelse. Ikke fordi du har kilo ekstra, men fordi du har lurt dem til å tro at du er slankere enn du er, minner hun.

– Ærlighet er viktig – og menn har begynt å ikke matche med damer som ikke har helfigurbilde, fordi de har opplevd denne illusjonen som brast opp til flere ganger, forteller Hagen.

SKUFFELSE: Det er viktig å vise kroppen din slik den ser ut- ikke på grunn av hvordan du ser ut, men for å unngå eventuell skuffelse ved første møte, minner Hagen. Foto: NTB
SKUFFELSE: Det er viktig å vise kroppen din slik den ser ut- ikke på grunn av hvordan du ser ut, men for å unngå eventuell skuffelse ved første møte, minner Hagen. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer