Ny studie:

Dette er de 3 vanligste problemene i parforhold

- Det er nok noe mange kan kjenne seg igjen i, sier psykologen.

TRANG PLASS OG LITE EGENTID: Pandemien har gjort at vi er mer hjemme, mange jobber hjemmefra og vi tilbringer mer tid med våre nærmeste. Det kan føre til en del utfordringer. FOTO: NTB
TRANG PLASS OG LITE EGENTID: Pandemien har gjort at vi er mer hjemme, mange jobber hjemmefra og vi tilbringer mer tid med våre nærmeste. Det kan føre til en del utfordringer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De aller fleste av oss liker å være litt alene av og til. Slappe av, koble av og gjør de tingene som du ikke er så glad i å gjøre foran andre, som å «binge watche» favorittserien din for hundrede gang eller spise is rett fra boksen.

Når vi er i et parforhold ønsker vi selvfølgelig også å tilbringe nok tid med kjæresten. Vi trenger å få nok nærhet, kjærlighet og oppmerksomhet.

Det er derfor en riktig balanse mellom tid sammen og tid fra hverandre kan være så viktig for forholdet.

Nå viser en ny studie at både for mye tid sammen og for lite tid sammen kan føre til store problemer i parforholdet. Studien, som er publisert i tidsskriftet Evolutionary Psychology, viser at å være for klengete, ha lang arbeidstid og mangel på egentid er tre av de vanligste problemene par opplever i langvarige forhold.

Det er med andre ord et problem å være for mye hjemme og det er et problem å være for lite hjemme, så hvordan kan vi finne en riktig balanse?

Dette viser studien

I en tidligere studie kartla forskerne 78 vanlige problemer i parforhold, og i den nye studien ønsket forskerne å undersøke hvilke av disse problemene som er mest fremtredende. De gjennomførte derfor undersøkelser blant innbyggere i Kina og i Hellas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer