Parforhold:

Dette er de 5 unnskyldningsspråkene

Å kunne si unnskyld er ifølge terapeutene noe av det viktigste i et forhold. Men det finnes ulike måter å gjøre det på.

HVORDAN SIER DU UNNSKYLD? Alle parforhold opplever uenigheter eller konflikter til tider, og det er viktig å lære seg å beklage på en slik måte at den andre oppfatter at du oppriktig ber om unnskyldning. FOTO: NTB
HVORDAN SIER DU UNNSKYLD? Alle parforhold opplever uenigheter eller konflikter til tider, og det er viktig å lære seg å beklage på en slik måte at den andre oppfatter at du oppriktig ber om unnskyldning. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du har nok hørt om de fem kjærlighetsspråkene fra boken «5 Love Languages» av Dr. Gary Chapman, som handler om hvordan du foretrekker å gi og motta kjærlighet. Men visste du at samme forfatter også har lansert begrepet unnskyldningsspråk, som ble omtalt i boken «The Five Languages of Apology»?

De fem unnskyldningsspråkene handler om at vi alle har preferanser for hvordan vi gir og mottar unnskyldninger, og måten du velger å si «beklager» på kan ha stor betydning for et forhold.

Se for deg at kjæresten din glemmer en viktig avtale, og lager en god middag for å rette opp feilen. For han er det viktig å vise at han er lei seg for det han har gjort, mens for deg er det vanskelig å tolke det som en unnskyldning. Du ville heller foretrukket at han sa «unnskyld for det jeg gjorde; det vil ikke skje igjen," og la det være med det.

Alle parforhold opplever uenigheter eller konflikter til tider, og det er viktig å lære seg å beklage slik at mottakeren oppfatter at du oppriktig ber om unnskyldning.

Det handler altså om å la den andre vite at du skjønner at du gjorde noe galt, og at feilen ikke vil gjenta seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer