Skilsmisse:

Dette er den alderen der flest kvinner skiller seg

Syvårskrisen er reell, sier ekspert. Men det er ikke den eneste faktoren.

SKILSMISSE: Det er færre som gifter seg i dag, men også færre som skiller seg. Dette sier statistikken om hvem som er mest utsatt. Foto: NTB scanpix
SKILSMISSE: Det er færre som gifter seg i dag, men også færre som skiller seg. Dette sier statistikken om hvem som er mest utsatt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mens våre besteforeldre ofte var godt gift med barn innen fylte 25, tilbringer vi i dag heller 20-årene på å finne oss selv og hvilken vei vi skal i livet. Og når 30-årene banker på døren kan den biologiske klokken plutselig begynne å tikke veldig høyt.

«Skal du rekke å få barn så bør du kanskje begynne å tenke på å finne mannen i ditt liv», sier en stemme i hodet ditt. Men ikke få panikk (ja, særlig).

Greit, kanskje får vi ikke akkurat panikk, men vi blir muligens litt kjappere i avtrekkeren. Men betyr det at vi er mer utsatt for skilsmisse hvis vi gifter oss for raskt, eller er ethvert ekteskap dømt til å mislykkes uansett hvor godt vi tenker oss om?

Syvårskrisen treffer mange par

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at vi i dag gifter oss i stadig høyere alder enn vi gjorde tidligere. I 2017 var gjennomsnittsalderen for førstegangsgifte på 30 til 34 år for begge kjønn. I 2019 var det under 20 000 vielser, noe som er en nedgang på drøyt 1000 sammenlignet med 2018. Dette er det laveste som er registrert de siste 25 årene.

Det er også langt færre gifte menn og kvinner i de yngre aldersgruppene enn det var tidligere, noe som med stor sannsynlighet henger sammen med at flere velger samboerskap. Det er rett og slett ikke så mange unge par som gifter seg, dermed blir det også potensielt færre av de yngre som kan skille seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer